Η κλήρωση της Β’ Φάσης του κυπέλλου Ελλάδος 2018-19

Η κλήρωση της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-19 πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/8) στα γραφεία της ΕΠΟ. Και σε αυτό το γύρο μετέχουν ομάδες από τη Γ’ Εθνική και νικητές ή φιναλίστ των τοπικών ΕΠΣ σε νοκ άουτ αναμετρήσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 5 Σεπτμεβρίου.

Το a-sports.gr ήταν στη διαδικασία και σας παρουσιάζει τόσο την κλήρωση όσο και το βίντεο της.

Να σημειώσουμε ότι από τις 21 ομάδες, που μπήκαν στην κλήρωση οι 11 πέρασαν ήταν οι τυχερές και πέρασαν χωρίς αγώνα στον τρίτο γύρο (τότε θα μπουν στο θεσμό και οι ομάδες της Β’ Εθνικής), ενώ οι υπόλοιπες 10 στάθηκαν άτυχες, καθώς θα διεκδικήσουν μέσα από πέντε ζευγάρια το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αρχικά έγινε μια πρώτη κλήρωση για το σε ποια από τις δύο ζώνες (Βορρά και Νότου – με γεωγραφικά δηλαδή κριτήρια) θα κληθεί να έχει ένα ζευγάρι περισσότερο…

Ο άτυχος ήταν ο Βορράς, αφού έχει τρία ζευγάρια, δηλαδή μια ομάδα λιγότερη σε σχέση με το Νότο ως προς τις ομάδες, που πέρασαν χωρίς αγώνα.

Στους τυχερούς, πάντως, ήταν δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Ο λόγος για τη Νίκη Βόλου από την 1η ζώνη και ο Εθνικός από τη 2η ζώνη.

Η κλήρωση έγινε από τον πρόεδρο των διοργανώσεων της ΕΠΟ Σταύρο Ψαρρόπουλο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνο Γαβριηλίδη, ενώ στη διαδικασία εμφανίστηκε τραβώντας και ένα μπαλάκι ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Ζήσης Βρύζας. Ως προς τα σωματεία στην κλήρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωπο από τις ομάδες: Άρη Αβάτου, Γιαννιτσά, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Εθνικό, Επισκοπή, Ερμιονίδα, Ιεράπετρα και Κόρινθο.

Η κλήρωση

1η ζώνη (Βορράς)

Άνευ αγώνα προκρίθηκαν οι: Απόλλων Παραλιμνίου (ΕΠΣ Σερρών), Άρης Αβάτου (ΕΠΣ Ξάνθης), Νίκη Βόλου (ΕΠΣ Θεσσαλίας), Α.Ο. Καρδίας (ΕΠΣ Μακεδονίας), Τηλυκράτης (ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας)

Τα ζευγάρια:

Αναγέννηση Πλαγιάς (ΕΠΣ Κιλκίς) – Θεσπρωτός (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων (ΕΠΣ Ημαθίας) – Γιαννιτσά (ΕΠΣ Πέλλας)

Ερμής Αμύνταιου (ΕΠΣ Φλώρινας) – Οικονόμος Τσαριτσάνης (ΕΠΣ Λάρισας)

2η ζώνη (Νότος)

Άνευ αγώνα προκρίθηκαν οι: Εθνικός (ΕΠΣ Πειραιά), Ερμιονίδα (ΕΠΣ Αργολίδας), Θύελλα Καμαρίου (ΕΠΣ Κυκλάδων), Ιεράπετρα (ΕΠΣ Λασιθίου), Κόρινθος 2006 (ΕΠΣ Κορινθίας) και ο νικητής του Κιθαιρών Καπαρελίου (ΕΠΣ Βοιωτίας) – Βαθύλλου Πανσαμιακού (ΕΠΣ Σάμος)

Τα ζευγάρια:

Αντίμαχος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) – Νικητής Διαγόρα Βραχνέικων (ΕΠΣ Αχαΐας) ή Αιολικός (ΕΠΣ Λέσβου)

Επισκοπή (ΕΠΣ Ρεθύμνου) – Παλληξουριακός (ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης)

* Να σημειωθεί ότι τα δύο ματς της α’ φάσης, που είναι σε εκκρεμότητα έχουν οριστεί να διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή (2/9).