Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για τον Α.Σ. Καρδίτσας!

Ο Α.Σ. Καρδίτσας συμπληρώνει την Κυριακή τέσσερις εβδομάδες μακριά από την έδρα του, αφού έχει να αγωνιστεί στην Καρδίτσα από το παιχνίδι της 11ης Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον Πολύγυρο.

Η επιστροφή στο σπίτι του, σηματοδοτεί για τον Α.Σ.Κ. ένα παιχνίδι-πρόκληση, αφού θα υποδεχθεί τον δεύτερο της βαθμολογίας Α.Σ. Πευκοχωρίου στις 5 μ.μ. το απόγευμα της Κυριακής.

Η μεγάλη πρόκληση, είναι πως ο Α.Σ. Καρδίτσας θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δυάδα της κατάταξης από το ξεκίνημα, έχει μεγάλη εμπειρία και ποιότητα έχοντας πετύχει πολύ σημαντικές νίκες.

Ο Α.Σ.Κ. από την άλλη μεριά, είναι για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν, στην τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας καταφέρει να πετύχει πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς. Η πολύ καλή πορεία των τελευταίων αγώνων, δίνει στον Α.Σ. Καρδίτσας το δικαίωμα να βλέπει ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία, αφού με νίκη την Κυριακή, μπορεί να βρεθεί συγκάτοικος στη δεύτερη θέση με την ομάδα του Πευκοχωρίου.

Η ομάδα έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου, αλλά και τα αρκετά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της διακοπής λόγω των γιορτών, λόγω ασθενειών και τραυματισμών βασικών παικτών. Στη διάρκεια της διακοπής, η ομάδα δούλεψε στο γήπεδο, παρά τις απουσίες αρκετών αθλητών, ενώ έδωσε δυο πολύ δυνατούς φιλικούς αγώνες, με αντιπάλους μεγαλύτερων κατηγοριών. Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου αντιμετώπισε στη Λάρισα την Α.Ε.Λ. που αγωνίζεται στην Α2, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε αντίπαλη με τα Τρίκαλα BC από τη Basket League σε φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Μουζακίου. Και στα δυο ματς ο Α.Σ.Κ. ήταν ανταγωνιστικός και με τα Τρίκαλα έχασε στην τελευταία περίοδο την επαφή με το σκορ, καθώς αγωνίστηκε χωρίς πέντε βασικούς αθλητές.

Ήδη από τη Δευτέρα οι «κυανόλευκοι» επέστρεψαν στον κανονικό τους ρυθμό, ενώ στην πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς, το «παρών» έδωσε η διοίκηση του συλλόγου, για να ευχηθεί στους παίκτες υγεία και δύναμη ενόψει των νέων προκλήσεων που έχει μπροστά του ο Α.Σ.Κ.