Επικυρώθηκε η βαθμολογία – Οριστικά εκτός Football League η Αναγέννηση

Η βαθμολογία της Football League για τη σεζόν 2017-18 επικυρώθηκε στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής (6/7) στην οποία έγιναν και οι εκλογικές διαδικασίες που ανέδειξαν πρόεδρο ξανά τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Η είδηση,  πάντως, είναι ότι η Καλλιθέα «κέρδισε» τρεις θέσεις στον πίνακα για να τερματίσει 13η, είναι δηλαδή η πρώτη ομάδα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, χωρίς να προλάβει, το τρένο της παραμονής.

Αυτό συνέβη, διότι Αναγέννηση, Πανσερραϊκός και Παναιγιάλειος δεν εξόφλησαν μέχρι την Πέμπτη (5/7) ως όφειλαν τα ασφάλιστρα. Έτσι οι Κιτρινόμαυροι κατέλαβαν τη 14η θέση, χωρίς περαιτέρω απώλεια βαθμών (από το -6 που είχαν από τα στάδια επιτήρησης), ενώ οι Σερραίοι και οι Αιγιώτες τερμάτισαν αντίστοιχα 15οι και 16οι.

Χρήματα για τις οφειλές στους για τα ασφάλιστρα πλήρωσαν το πρωί της Παρασκευής (6/7) αν και η προθεσμία είχε λήξει μια μέρα νωρίτερα Σπάρτη, Απόλλων Λάρισας, αλλά και ο Απόλλων Πόντου με τον τελευταίο να μην έχει το αποδεικτικό πληρωμής.

Η Καλλιθέα, εξάλλου μειοψήφησε και στο θέμα της κάλυψης μέσω ΙΚΑ της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των παικτών από Α.Ε. Καραϊσκάκης και Απόλλων Πόντου, που με βάση το άρθρο 12 της προκήρυξης του πρωταθλήματος σήμαινε υποβιβασμό.

Ο αθλητικός δικαστής, ωστόσο, είχε παραπέμψει το θέμα στο Δ.Σ. της διοργανώτριας προς απόφαση και έτσι ομάδες ψήφισαν με αποτέλεσμα 15-1 (μόνο η Καλλιθέα ψήφισε για αποβολή των δύο ομάδων) από το συμβούλιο της απερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (για αυτό το λόγο εξάλλου παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση που προηγήθηκε τον αρχαιρεσιών ακόμα και εκπρόσωποι ΟΦΗ και Άρη -με Καρυπίδη μάλιστα- που ανέβηκαν στη Σούπερ Λίγκα).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρών στη Γ.Σ. ήταν εκ μέρους της ΠΑΕ Αναγέννηση ο κ. Βασίλης Μπούρμπος, ενώ ανάμεσα στους νομικούς ήταν και ο κ. Λάμπρος Μπίρδας.