Επιβεβαίωση για την απόσυρση του Ηρακλή Κοζάνης! Με 12 ομάδες ο Όμιλος του Α.Σ. Καρδίτσας.

Με 12 ομάδες και τυπικά θα συνεχίσει ο 3ος Όμιλος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Ο Ηρακλής Κοζάνης μετά τη μη συμμετοχή του στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τη Σιάτιστα και το μηδενισμό που υπέστη, απέστειλε έγγραφο στην Ομοσπονδία ανακοινώνοντας την αδυναμία να συνεχίσει στο πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας, έτσι το ρεπορτάζ μας για απόσυρση.

Έτσι, ο Όμιλος του Α.Σ.Κ μειώθηκε κατά δύο ομάδες σε σχέση με την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα η Μεταμόρφωση Βόλου δήλωσε παραίτηση και αποχώρησε από την κατηγορία για οικονομικούς λόγους.

Με τα δεδομένα αυτά και επειδή η απόσυρση του Ηρακλή έρχεται σε πρώιμο στάδιο του πρωταθλήματος, οι αγώνες που έδωσε μέχρι τώρα η Κοζανίτικη ομάδα θεωρούνται μη γενόμενοι, ενώ από εδώ και πέρα θα υπάρχει αγωνιστικό ρεπό για όλες τις ομάδες που επρόκειτο να την αντιμετωπίσουν.

Φυσικά και εδώ ισχύει η ποινή της αφαίρεσης ενός βαθμού για τη σεζόν 2016-17, ενώ ο Ηρακλής Κοζάνης υποβιβάζεται στην Α2 Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Ο Α.Σ.Κ., πλέον θα έχει δύο αγωνιστικά ρεπό, το ένα στις 29 Νοεμβρίου, όταν θα ετίθετο αντιμέτωπος με τη Μεταμόρφωση και το άλλο στις 10 Ιανουαρίου που θα φιλοξενούσε τον Ηρακλή Κοζάνης. Αυτό σημαίνει ότι από τις 20 Δεκεμβρίου (τελευταίο ματς πρωταθλήματος για το 2015) μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, η Καρδιτσιώτικη ομάδα δε θα έχει υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα και θυμίζουμε ότι υπάρχει μόνο το Final 4 του Σούπερ Καπ Θεσσαλίας από αγωνιστική δράση, το οποίο θα γίνει στη διακοπή των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ:

«Το Σωματείο Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης, με έγγραφο του, αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (3ος Όμιλος) για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας και το άρθρο 47 παρ. 2 των κανονισμών υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017.

 Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης έγινε στην 5η αγωνιστική του Α’ γύρου το αποτέλεσμα της 1ης έως και 3ης αγωνιστικής δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.  Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με τον Ηρακλή Κοζάνης».