Ελπίδα με εκτελεστή τον Πέτρο Κωτσή!

Η δύναμη της Ελπίδας ήταν ανέκαθεν ότι η τοπική ομάδα συγκροτούταν από ποδοσφαιριστές γηγενείς σε όποια κατηγορία της ΕΠΣ Καρδίτσας και αν αγωνιζόταν.

Η ομάδα του Αγίου Γεωργίου παραδοσιακά είχε τη δυναμική να συνθέσει το βασικό της κορμό σε υψηλό επίπεδο με παίχτες που είχαν την ποιότητα και το βάρος να κρατήσουν την Ελπίδα ανταγωνιστική και να της δώσουν την αγωνιστική «αυτονομία» που τη διακρίνει.

Στα παραπάνω πρότυπα βαδίζει και φέτος η προσπάθεια της ομάδας που με εξαίρεση τον Παναγιώτη Κουμορία, ο οποίος προστέθηκε με ξεκάθαρες προθέσεις να κάνει τη διαφορά στον άξονα και που έχει σημειώσει δύο γκολ έως τώρα, όλα τα υπόλοιπα γκολ των Πράσινων έχουν επιτευχθεί από γηγενείς ποδοσφαιριστές!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πέτρου Κωτσή που ηγείται της επιθετικής γραμμής της Ελπίδας φέτος και έχει πετύχει τα 10 από τα 21 συνολικά γκολ του συνόλου του Στέλιου Χαβαλέ!

Τα μισά, δηλαδή, γκολ προήλθαν από τον 31χρονο φορ που επέστρεψε στην Ελπίδα με σκοπό να της δώσει αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, κάτι που ασφαλώς προέρχεται από συλλογική προσπάθεια και τη χημεία που βγάζει στο γήπεδο η τοπική ομάδα η οποία  τη φέρνει στο -3 από τα πλέι-οφ.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που ο Κωτσής συνέκλινε προς το κέντρο, έκλεισε χώρους ανασταλτικά και ανέλαβε χρέη δημιουργού, μοιράζοντας την μπάλα σε ρόλο επιτελικού μέσου και λειτουργώντας καταλυτικά στο παιχνίδι της ομάδας του, πλην της εκτελεστικής του δεινότητας.