Δωρεά αγωνιστικού αμαξιδίου στον Καρδιτσιώτη πρωταθλητή Στέφανο Διαμαντή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δίπλα στον πρωταθλητή Ελλάδος τένις με αμαξίδιο, Καρδιτσιώτη Στέφανο Διαμαντή στέκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία σήμερα (10/1) προχώρησε στη δωρεά αγωνιστικού αμαξιδίου στον διακεκριμένο αθλητή.

Η κίνηση αυτή έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο αθλητής μας που πρόσφατα συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα και καταρτισμένα για τα τουρνουά που συμμετέχει και φυσικά για τους επόμενους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Ο Στέφανος Διαμαντής κατάφερε με αρκετές  δυσκολίες και ένα αγωνιστικό αμαξίδιο που χρειαζόταν αναβάθμιση και εκσυχρονισμό, να διακριθεί σε διεθνή τουρνουά ενώ έχει στεφθεί 6 διαδοχικές φορές πρωταθλητής Ελλάδος, κατέχοντας το ρεκόρ στη χώρα μας.

O 31χρονος τενίστας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο No. 34 του κόσμου και δέχτηκε με μεγάλη χαρά τη συγκεκριμένη δωρεά, αφού το αγωνιστικό αμαξίδιο είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του και πλέον θα μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα στο να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο.

Με ελάχιστες χορηγίες από ιδιώτες αλλά εξόχως αναγκαίες και καμία ουσιαστικά στήριξη από την πολιτεία, η συγκεκριμένη δωρεά ύψους 6.000 ευρώ αποτελεί μία σημαντική διευκόλυνση για τον Καρδιτσιώτη πρωταθλητή που την παρέλαβε ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ορέστη Ψαχούλα και το μέλος της ΠΕΣ Θεσσαλίας κ. Μπάμπη Παπαδόπουλο.

Για τη συγκεκριμένη ενέργεια ο κ. Αγοραστός δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση μετά από μια διαδικασία την οποία κάναμε σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έναν αθλητή, έναν αγωνιστή της ζωής, να αγοράσουμε και να δώσουμε ένα αγωνιστικό καροτσάκι, το οποίο θα τον βοηθήσει και στις επιδόσεις και στην πορεία, αλλά ταυτόχρονα αυτή η κίνηση δείχνουμε ότι είμαστε παρόντες, στην προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται για τη ζωή, στην προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται να διακριθούν, με οποιαδήποτε δυσκολία και στην προσπάθεια των ανθρώπων να μας κάνουν περήφανους, ως Θεσσαλούς. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τον αγώνα ζωής που κάνει ο Στέφανος, αλλά να ευχαριστήσω και όλους που βοήθησαν για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει πράξη η πολιτεία. Γιατί θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να σκύβει με σεβασμό και ενδιαφέρον πάνω σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν κάποια ειδικά προβλήματα, αλλά αγωνίζονται, δεν παραιτούνται. Αγωνίζονται για τη ζωή, δεν μπαίνουν στο περιθώριο της ζωής και αποξενώνονται από το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε εδώ, βοηθάμε όσο μπορούμε στη δύσκολη στιγμή για να συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Διαμαντής ανέφερε:

«Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους όσους βοήθησαν για την αγορά του αθλητικού αναπηρικού αμαξιδίου. Θα με βοηθήσει πάρα πολύ τα επόμενα χρόνια και φυσικά στον πρώτο μεγάλο στόχο που είναι η Παραολυμπιάδα του 2020. Το καρότσι αυτό είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο, είναι περισσότερο κοντά στα χαρακτηριστικά μου και τον τρόπο του παιχνιδιού μου. Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει, και μετά από τις πρώτες προπονήσεις έχει δείξει αρκετά καλά πράγματα και είναι κοντά στο δικό μου στυλ. Σας ευχαριστώ όλους, την Καρδίτσα και  την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Ακολούθως, ο κ. Τσιάκος υποστήριξε:

«Ο Στέφανος Διαμαντής είναι ένας αθλητής, ο οποίος έχει τιμήσει την Καρδίτσα σε αγώνες πανελλαδικούς, αλλά και σε αγώνες εκτός των συνόρων της Ελλάδας. Σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά και από παρότρυνση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού δίνουμε σε ένα μαχητή της ζωής ένα αγωνιστικό αναπηρικό αμαξίδιο, για να του δείξουμε τη βούλησή μας ότι σε ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν να μάχονται και έχουν ξεπεράσει δυσκολίες οι οποίες για κάποιους φαίνονται ακατάβλητες, εμείς είμαστε παρόντες, βοηθάμε και πιστεύω ότι η στήριξή μας αυτή έχει και διδακτικκό σκοπό, γιατί λέει ότι το παράδειγμα του Στέφανου Διαμαντή πρέπει να το ακολουθήσουμε όλοι και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες ζούμε να μην το βάλουμε κάτω, αλλά να αγωνιστούμε. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν και ολοκλήρωσαν ένα έργο που σηματοδοτεί ότι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να καταφέρουν πράγματα πολλά για την Ελλάδα και για την Καρδίτσα θα πρέπει να στηρίζονται».

Τέλος, το μέλος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί είμαι εκείνος που έκανε το «προξενιό» στην προσπάθεια που κάναμε με το Στέφανο να βρούμε πηγές χρηματοδότησης και ενίσχυσης της προσπάθειας που κάνει, για να συνεχίσει τις αθλητικές επιτυχίες απευθυνθήκαμε και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναμφίβολα αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους κ. Αγοραστό και Τσιάκο για την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους. Και αυτό γιατί ο Στέφανος Διαμαντής δεν έχει εκλογική πελατεία, δεν έχει οπαδούς, κάρτες διαρκείας και έσοδα για να μπορέσει να συντηρηθεί η προσπάθειά του, αλλά και ούτε εκλογική πελατεία για να εξαργυρωθεί στην Περιφέρεια. Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας έσκυψε και είδε το πρόβλημα και την ουσία του θέματος. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει το λαμπρό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναπληρώνει ζωτικούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής. Η πιο ουσιαστική χορηγία που είχε ο Στέφανος τα τελευταία χρόνια είναι η σημερινή».

Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Διαμαντής μέσα στο 2018 θα συμμετάσχει φέτος σε 15 τουρνουά, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Το πρώτο τουρνουά θα ξεκινήσει το Μάρτιο και  πιθανότατα πρώτος σταθμός θα είναι η Ιταλία. Στη συνέχεια σειρά έχουν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική ομάδα τον Απρίλιο στην Πορτογαλία και μέχρι τον Οκτώβριο θα συμμετάσχει σε τουρνουά σε όλη την Ευρώπη.