Δημοπρατήθηκε η κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα για το Ενωσιακό γήπεδο!

Άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Ενωσιακού Γηπέδου του Δήμου Καρδίτσας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα (13/12), η κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο μεγάλο γήπεδο (12,5 στρέμματα) των αθλητικών εγκαταστάσεων δημοπρατήθηκε για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί προς χρήση για πρώτη φορά.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προκειμένου ο αθλητικός αυτός χώρος να μπορέσει να στεγάσει την κοιτίδα ποδοσφαίρου της περιοχής.

Οι ενέργειες των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΣΚ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτικών φορέων της περιοχής ευόδωσαν ώστε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις για την τέλεση επίσημων ποδοσφαιρικών αγώνων να δρομολογείται προς αποπεράτωση.

Η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, αναφέρει:

«Στις συναντήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στον ν. Καρδίτσας τον Μάρτιο του 2018 με τους αθλητικούς φορείς των δήμων, παρουσία και των δημάρχων, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι ώριμα έργα που προτείνονται, θα προσπαθήσει να τα εντάξει για χρηματοδότηση.

Είναι γνωστό ότι από αβλεψία και ανικανότητα προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ήταν εφικτό τα έργα να ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ, γιατί όταν καταρτιζόταν το ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν συμπεριέλαβε αθλητικά έργα. Παρ’ όλα αυτά, με την πίεση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ν.Καρδίτσας, κ. Σπύρου Λάππα, κ. Χρυσούλας Κατσιαβριά-Σιωροπούλου και κ. Παναγιώτας Βράντζα, εντάχθηκε με απόφαση του υφυπουργού οικονομίας και ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 το έργο: «Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου Δήμου Καρδίτσας Π.Ε. Καρδίτσας», προϋπολογισμού 188.500,00€»