Δημιουργία πρότυπης Γυναικείας Ακαδημίας και ομάδας από τον Διγενή!

Με προοδευτικούς ρυθμούς συντονίζεται η προσπάθεια του Διγενή Αρτεσιανού για λειτουργία πρότυπης Ακαδημίας αποκλειστικά για κορίτσια, η οποία θα αποτελέσει τον προάγγελο δημιουργίας Γυναικείας ομάδας των «Πράσινων».

Έχοντας στο ενεργητικό του δύο προπονητές με αδιαμφισβήτητη εμπειρία και εξειδίκευση στο Γυναικείο ποδόσφαιρο, όπως ο Αποστόλης Παπακώστας και η Βιβή Αλεξίου, η ομάδα του Αρτεσιανού ιδρύει Γυναικεία ομάδα και διευρύνει με αυτόν τον τρόπο τα τμήματά της.

Ήδη από την περασμένη σεζόν όπου λειτουργούν τα τμήμα τα υποδομής του, ο Διγενής έχει να επιδείξει εντυπωσιακή συμμετοχή και μάλιστα ο Σύλλογος με κάθε επισημότητα έλαβε μέρος στο Προπαιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ, δίνοντας την ευκαιρία ως μοναδική ομάδα σε κορίτσια να αγωνιστούν, όπως προβλέπεται και στους κανονισμούς.

Η προσπάθεια προσέλκυσης κοριτσιών να γνωρίσουν το άθλημα έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και σίγουρα βρίσκεται ακόμη σε «εμβρυικό» στάδιο, ωστόσο οι πλέον καταρτισμένοι προπονητές επιθυμούν να ενισχύσουν τη διάθεση κοριτσιών της περιοχής να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ο Απόστολος Παπακώστας είναι κάτοχος διπλώματος UEFA-C και την τελευταία διετία ανήκει στο τεχνικό επιτελείο των Ελπίδων, όπου συνείσφερε τα μέγιστα στην προπόνηση και αγωνιστική προετοιμασία της Γυναικείας ομάδας και των νεαρών αθλητριών σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ η Βιβή Αλεξίου είναι τελειόφοιτος του τμήματος ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, στελεχώνοντας επί 7 χρόνια το ρόστερ των Ελπίδων Καρδίτσας, ως βασική και αναντικατάστατη αθλήτρια.

Αμφότεροι έχουν εντρυφήσει τόσο στην ατομική, όσο και την ομαδική βελτίωση αθλητριών, ανάλογα με τα σωματομετρικά προσόντα, την ηλικία, τη θέση και τα χαρακτηριστικά τους, στοχεύοντας τόσο στη φυσική κατάσταση, όσο και την τεχνική κατάρτιση, συνδυαζόμενα από την ευκαιρία διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Για πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6978591206 (Αποστόλης Παπακώστας) και 6972972656 (Βιβή Αλεξίου).