Ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας

Με αφορμή την ήττα της Εθνικής μας Ομάδος στον πρόσφατο αγώνα της ενάντια στα νησιά Φερόε, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έξαρση μομφών και άδικων επιθέσεων εκ μέρους παραγόντων και δημοσιογράφων προς τη Διοίκηση της Ε.Π.Ο και τις αποφάσεις που έλαβε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της έχουν παραχωρηθεί.

Πρέπει ωστόσο να αναλογιστεί καθένας εξ ημών κατά πόσο πράγματι ευθύνεται η Ε.Π.Ο για την πρόσφατη ήττα της Εθνικής και ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες όφειλε να προβεί και το αμέλησε. Η ατυχής επιλογή ενός προπονητή –υπόθεση σημειωτέον ιδιαιτέρως δυσχερής- έγινε αναμφισβήτητα κατόπιν εξέτασης πολυάριθμων παραγόντων και προϋποθέσεων, τις οποίες ο κ. Ρανιέρι φαινόταν ότι πληρούσε. Εξάλλου ούτε ο κ. Σαρρής ούτε και κανείς άλλος ήταν εκ προοιμίου σε θέση να προβλέψει την ανεπάρκειά του τελικώς να ανταποκριθεί στις ευθύνες που ανέλαβε έναντι της Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση παρά τις ενδεχομένως -εκ του αποτελέσματος κρίνοντας -εσφαλμένες επιλογές των αρμοδίων φορέων οι οποίοι βέβαια δεν αποποιούνται των ευθυνών τους, ένα είναι βέβαιο, ότι σε δύσκολες περιόδους για το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν αυτή που διανύουμε, η τακτική διάσπασης και καλλιέργειας κλίματος διχόνοιας και καχυποψίας κάθε άλλο παρά συμφέρουσα πρόκειται να αποβεί.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων λοιπόν σχετικά με τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο προς τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο, ήτοι τον κ. Σαρρή, όσο και προς το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής εν συνόλω ενάντια στις άδικες κατηγορίες που «πας ειδήμων» εξαπολύει δίχως να αναλογιστεί το κόστος. Στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε το έργο τους και την υπευθυνότητα με την οποία ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταβάλλουν τη μεγίστη προσπάθεια ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανακάμψει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Καρδίτσα, 18-11-2014

Με τιμή,

Για την Ε.Π.Σ.Κ

ο πρόεδρος,

Μανώλης Παλάσκας.