Για το απόλυτο προβάδισμα πρωτιάς στους Σοφάδες η ΑΣΑ BC!

Μπροστά στο μεγαλύτερο -ίσως- εμπόδιο για την κατάληψη της πρωτιάς αρκετά πρόωρα στη φετινή σεζόν βρίσκεται η Αναγέννηση BC!

Οι Κιτρινόμαυροι, φιλοξενούνται στους Σοφάδες από τον τοπικό ΓΣΣ και θέλουν από τη 14η αγωνιστική να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα εξασφάλισης της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της Α1 ΕΣΚΑΘ που θα τους δώσει σημαντικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

Η ομάδα του Σπύρου Παππά και του Βασίλη Κρομμύδα, μοναδική αήττητη στον 2ο Όμιλο, θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το περίφημο αήττητό της στο πρωτάθλημα και παράλληλα να κάνει το 2-0 κόντρα στον αντίπαλό της που θα σημάνει ως το απόλυτο αβαντάζ σε περίπτωση διασταύρωσής της με τον ΓΣΣ στα πλέι-οφ (θυμίζουμε ότι στα πλέι-οφ αν μία ομάδα έχει κερδίσει αυτή που διασταυρώνεται και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, τότε περνάει χωρίς αγώνα στον τελικό του Ομίλου, ανεξαρτήτως της θέσης που θα λάβει μέσα στην πρώτη τετράδα. Σε περίπτωση που οι νίκες είναι μοιρασμένες, δηλαδή 1-1, τότε διεξάγεται ματς στην έδρα εκείνης που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια της σεζόν και ο νικητής προκρίνεται στον τελικό των πλέι-οφ του Ομίλου).

Η ΑΣΑ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο με μεγάλη χημεία, προχωρώντας από νίκη σε νίκη, ενώ στο αυριανό ματς, υπάρχει συναίσθηση του βαθμού δυσκολίας του, τόσο από το ρυθμό και τη φόρμα των γηπεδούχων, όσο και από την αγωνιστική ποιότητα που διαθέτουν.

Στα τελευταία ματς η Αναγέννηση προσπάθησε να εφαρμόσει ροτέισον, γνωρίζοντας ότι η συνέχεια είναι μεγάλη και εύλογα έχοντας τη δυνατότητα να το πράξει βάσει έμψυχου δυναμικού.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το αυριανό ματς δε θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα τέσσερα που έδωσε κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, με την τοπική ομάδα να το προσεγγίζει με μεγάλη σοβαρότητα.

Στα αγωνιστικά, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και με πίστη ότι το αήττητο θα επεκταθεί. Το θετικό είναι πως για το τεχνικό τιμ το απουσιολόγιο είναι «λευκό» και έτσι θα συντεθεί η καλύτερη δυνατή αποστολή.

Ο αγώνας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για το κοινό, με τους φίλους της Αναγέννησης να ετοιμάζουν δυναμικό παρών αύριο στο κλειστό των Σοφάδων, τόσο με τους οργανωμένους τους, όσο και με μεμονωμένους φιλάθλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής στον 2ο (Δυτικό) Όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ:

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

17:00, κλειστό Ελασσόνας: ΓΣΕ Ελασσόνας – Γόμφοι. Διαιτητές: Καρακώστας – Χριστοδούλου.
17:00, κλειστό Μπάρας: Δαναοί Τρικάλων – Αστέρας Λάρισας. Διαιτητές: Δημουλάς – Χ. Γκαρτζονίκας.
17:00, κλειστό «Ι. Πατάκης»: Γ.Σ. Νίκαιας – Φαλώρεια. Διαιτητές: Κοντογιάννης – Βόντζα.
17:00, κλειστό Μουζακίου: Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» – ΑΕΛ. Διαιτητές: Αθ. Κυρίτσης – Γ. Παπαδημητρίου.
17:30, κλειστό Σοφάδων: Γ.Σ. Σοφάδων – Αναγέννηση Καρδίτσας. Διαιτητές: Β. Πιτσίλκας – Ξέρας.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

15:30, κλειστό Αλκαζάρ: Φοίβος Γιάννουλης – Γ.Σ. Αμπελώνα. Διαιτητές: Λ. Φακίτσας – Ν. Καραχρήστος.