Βασιλειάδης για Football League: «Δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας»

Δεν βγήκε ξανά λευκός καπνός… Ο Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε ξανά τη Δευτέρα (2/7) με εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας, όπου για άλλη μια φορά συμφώνησαν ότι… διαφωνούν.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση και επιμένει σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες από τη σεζόν 2019-20.

Αν και οι ΠΑΕ έκαναν ένα βήμα καλής θέλησης ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, αντιπροτείνοντας 14 ομάδες αντί για τις 16 που ήθελαν αρχικά, ο Βασιλειάδης δεν οπισθοχωρεί, πιέζοντας για την εφαρμογή του δικού του πλάνου, ελπίζοντας ότι έτσι θα «σπάσουν» οι επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρξει νέο Δ.Σ. και στη συνέχεια εκ νέου ραντεβού με τον υφυπουργό την Τετάρτη (4/7).

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα υπήρξε συνάντηση του Βασιλειάδη και με αντιπροσωπεία της Ένωσης Football League.

Στις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε ότι δεν εκβιάζει, όμως επεσήμανε ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να περιμένει για πάντα…

«Για εμάς ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός, τώρα θέλουν να τα ξαναπούμε και να ξανασυζητήσουμε. Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι με αυτό το πλαίσιο, το πρωτάθλημα δεν είναι βιώσιμο. Τώρα αν αλλάξει κάτι, το επόμενο διάστημα εκ μέρους των ΠΑΕ…», σημείωσε.

Όσον αφορά το αν θα υποχωρήσει για τις ομάδες, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο εκτός αν δούμε και άλλες πολύ σοβαρότερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής με συγκεκριμένο πλαίσιο, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση, συγκεκριμένη χρηματοροή, συγκεκριμένους οικονομικούς όρους γιατί πιστεύουμε ότι αυτοί βγαίνουν για να μπορέσουμε να γλυτώσουμε τα παρατράγουδα του παρελθόντος, ένας εθνικός σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου. Από εκεί και μετά σας ξαναλέω, δεν είναι κακό να συζητάς αλλά καλό θα είναι ο καθένας να καταλαβαίνει ποια είναι τα πλαίσια τα οποία κουβεντιάζουμε».

Για τη συνάντηση με τη Football League, είπε:

«Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνε προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα».