Βαγγελίτσα Κουσιάντζα σημαίνει…αντίσταση!

Τη σημαία του εγχειρήματος των αυτοοργανωμένων ομάδων που ανθίζει σε όλη την επικράτεια κρατά ψηλά στην Καρδίτσα ο ΑΣ Βαγγελίτσα Κουσιάντζα.

Στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, ο Αθλητικός Σύλλογος…αντιστέκεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και σε κάθε πρακτική που το εμπορευματοποιεί, αποσκοπώντας μέσα από τη «στρογγυλή Θεά» να στείλει μηνύματα ισότητας, αντιρατσισμού, αντισεξισμού και αποτύπωσης του πραγματικού όρου του ερασιτεχνικού (εραστής της τέχνης) αθλητισμού.

Μπορεί η νίκη για τη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα να έρχεται από την ύπαρξή της και τη διάδοση των αντιλήψεών της, χωρίς αυτή που έρχεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου να είναι αυτοσκοπός, εντούτοις, η βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι είναι πλέον ορατή για τους Μελανέρυθρους.

Με μοναδικό εφόδιο την αυτοοργάνωση και τη λειτουργία της βασιζόμενη  αποκλειστικά στους φιλάθλους-οπαδούς της, η φετινή αγωνιστική προσπάθεια συνοδεύεται ήδη από 12 βαθμούς και πλασάρισμα στην 7η θέση, μόλις ένα τρίποντο μακριά από την προνομιούχο τετράδα.

Η απόδοση ίσων ευκαιριών σε όλα τα μέλη-ποδοσφαιριστές της είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Σωματείο και έτσι ο αγώνας συνεχίζεται εντός και εκτός γηπέδου με τις δύο διαδοχικές νίκες στα τελευταία ματς απλά να επιστεγάζει μία προσπάθεια συλλογική που αποτελείται από παίχτες, φίλους και οπαδούς της.

Ο αλτρουισμός είναι περίσσιος ακόμη και όταν έρχονται οι ήττες, αφού ο ΑΣΒΚ θεωρεί ακόμη και τους αντιπάλους του, συμπαίχτες του!