Βαγγέλης Παπαδόπουλος: «Όσο ψηλότερα με τον ΑΣΚ»!

Όταν ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος στις 18 Ιουλίου 2013 έδινε τα χέρια με τους ανθρώπους του ΑΣ Καρδίτσας, αφήνοντας στην άκρη δελεαστικές οικονομικά και φιλόδοξες στο αγωνιστικό κομμάτι προτάσεις ομάδων από τις κορυφαίες κατηγορίες του Ελληνικού μπάσκετ, κανείς δεν πίστευε ότι τέσσερα χρόνια μετά θα αποτελούσε τον απόλυτο συνδετικό κρίκο της αλυσίδας που οδήγησε τον ΑΣΚ από την Α1 ΕΣΚΑΘ στην Α2 Εθνική.

Ο ύψους 2,05 σέντερ πριν έρθει στην Καρδίτσα είχε βιώσει ουκ ολίγες επιτυχίες αλλαγής κατηγορίας: Μετά τον Γ.Σ.Κ. αγωνίστηκε κατά σειρά σε Μακαμπή Θεσσαλονίκης, ICBS, Ερμή Λαγκαδά, Αμύντα, Ηλυσιακό (άνοδος στην Α1 Εθνική), Νέα Ερυθραία (άνοδος στην Α2 Εθνική), Κηφισιά (άνοδος στην Α2 Εθνική), Ηράκλειο, ΑΕ Λιβαδειάς, την οποία οδήγησε στην άνοδο στη Β’ Εθνική, μέχρι να επαναπατριστεί και να προσθέσει άλλες τρεις ανόδους στο παλμαρέ του!

ΑΣΚ και Βαγγέλης Παπαδόπουλος συμπορεύονται σε αυτές τις συναρπαστικές, μοναδικές πορείες που δίνουν πρωτόγνωρες επιτυχίες στην πόλη μας, από την πόλη μας για την πόλη μας! Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, με το ταλέντο, τον υποδειγματικό χαρακτήρα και την αυταπάρνηση ως ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους των διαδοχικών ανόδων του Καρδιτσιώτικου Συλλόγου και με τη διάθεση για δουλειά που έχει σαν…να ξεκινάει τώρα την καριέρα του βαδίζει ολοταχώς στο να προσφέρει αυτό που το φίλαθλο κοινό της πόλης, ίσως και η μπασκετική κοινή γνώμη της χώρας δεν θα μπορούσε να διανοηθεί στο πρόσφατο παρελθόν:

Την παρουσία στην Α2, με τον ίδιο στυλοβάτη της νέας προσπάθειας και γιατί όχι, με όσα έχουμε δει να συμβαίνουν στον Σύλλογο αυτά τα χρόνια και στα «σαλόνια» της Basketleague! Όπως παραδέχεται και ο ίδιος, το μερίδιο δεν είναι φυσικά μόνο σε έναν παίκτη, ούτε απλά στο αγωνιστικό τμήμα και τον προπονητή αλλά σε όλους τους ανθρώπους που αυτά τα χρόνια εργάζονται νυχθημερόν, εθελοντικά και ερασιτεχνικά με επαγγελματισμό για να φτάσει ο οργανισμός που ακούει στο όνομα ΑΣΚ σε αυτό το επίπεδο.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος μίλησε στη «ΘεσσαλίαTimes» για την φετινή χρονιά:

Τι σημαίνει για την Καρδίτσα η άνοδος του ΑΣΚ;

«Είναι μία τεράστια επιτυχία για τον αθλητισμό της πόλης και το μπάσκετ της μιας και ασχολούμαστε με αυτό. Μία επιτυχία που όσοι αγαπάμε το Καρδιτσιώτικο μπάσκετ, ούτε που θα μπορούσαμε να τη σκεφτούμε πριν μερικά χρόνια και ότι θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές με παρουσία ομάδας μας στην Α2. Θα πρέπει να διαφυλαχθεί από μπασκετικούς και μη, ώστε να έχουμε ανάλογες επιτυχίες και στιγμές στο μέλλον».

Τρεις άνοδοι σε τέσσερα χρόνια και από την Α1 ΕΣΚΑΘ στην Α2 Εθνική; Τι άλλαξε σε αυτό το διάστημα;

«Όταν επέστρεψα στην Καρδίτσα είχα την πε- ποίθηση ότι η πόλη μπορεί να οικοδομήσει κάτι καλό για το μπάσκετ. Η πόλη αγαπάει το μπάσκετ και διαθέτει αθλητές που έχουν παίξει εκτός Καρδίτσας στο υψηλότερο επίπεδο. Τα προηγούμενα χρόνια είχα έρθει σε επαφή με φίλους από την Καρδίτσα και αθλητές που αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και συζητήσαμε την ιδέα να επιστρέψουμε κάποια στιγμή στην πόλη μας και να ζήσουμε αυτό που υπήρχε σε άλλες πόλεις και ομάδες, διότι πιστεύαμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από ανάλογες προσπάθειες. Στο μόνο που έπεσα έξω είναι ότι δεν περίμενα να συμβεί αυτό τόσο γρήγορα, να βρεθούμε δηλαδή από τις τοπικές κατηγορίες στην Α2».

Πού αποδίδεις τις συνεχόμενες επιτυχίες;

«Η σύνθεση της διοίκησης με ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, υπήρξαν αθλητές και η ανιδιοτελής προσφορά τους είναι τα υγιή στοιχεία που συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου. Κάθε μέλος της διοίκησης έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, αφιερώνει αμέτρητες ώρες δουλειάς και υπηρετεί τον σύλλογο ερασιτεχνικά με επαγγελματισμό. Η οργάνωση αυτή έγινε αντιληπτή από τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια, αναγνώρισε τις προθέσεις των ανθρώπων και κατέκλυσε κάθε Κυριακή το κλειστό της πόλης, κάνοντας και το βήμα παραπάνω που ήταν να ακολουθούν την ομάδα και με εκδρομές στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο κόσμος δεν ήταν αρωγός μόνο με την παρουσία του στο γήπεδο και τη φωνή του αλλά η στήριξή του ήταν υπερπολύτιμη και εκτός παρκέ, με ηθική και υλική προσφορά που φανέρωσε και τη λαϊκή βάση που έχει η ομάδα».

Ποιο είναι το μέλλον του μπάσκετ στην Καρδίτσα;

«Με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή οργανωτικά και τη θέρμη του κόσμου είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του αθλήματος στην Καρδίτσα. Η διοίκηση εγγυάται ότι γίνεται μία σοβαρή δουλειά και ο κόσμος ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και προοπτικές που χρειάζεται να ανταπεξέλθουμε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Επομένως με ανάλογο μεράκι και κατάλληλες υποδομές, επί παραδείγματι την ολοκλήρωση του νέου κλειστού Γυμναστηρίου που χρονολογείται σε περίπου ένα έτος, οι βάσεις μπαίνουν για να συνεχίζουμε αυτή την ανοδική πορεία. Η Α2 είναι από μόνη της μία απαιτητική και υψηλού ανταγωνισμού κατηγορία, συνεπώς κανείς δεν μπορεί να πει μεγάλα λόγια για άμεση ή απώτερη άνοδο στη Basketleague αλλά ούτε και να απαγορεύσει να ονειρεύεται κάτι ανάλογο για την Καρδίτσα, δεδομένου ότι πρόσφατα έχουμε δει ομάδες όπως η Δράμα, η Καβάλα ή τα Τρίκαλα να στέκονται αξιόλογα στο ανώτερο επίπεδο».

Κλείνοντας, τι φιλοδοξίας διαφυλάσσεις για εσένα και την ομάδα;

«Οι βασικοί μου στόχοι είναι να είμαι υγιής πρώτα απ’ όλα και να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ. Φέτος ο ΑΣΚ είχε την πιο νεανική ομάδα των δύο Ομίλων στη Β’ Εθνική και έτυχε εγώ με τον Σεραφείμ Θέο να είμαστε οι πιο μεγάλοι ηλικιακά. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε ακόμα και οι μικρότεροι του ρόστερ (γέλια). Οι φιλοδοξίες δε σταματούν ποτέ και είναι αυτές που δημιουργούν το κίνητρο να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ομάδα της πόλης σου. Ό,τι καλύτερο έρθει στο μέλλον είναι ευπρόσδεκτο».