Αύριο Πέμπτη (31/5) η έναρξη εργασιών αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο ΔΑΚ της Καρδίτσας

Αύριο Πέμπτη, 31 Μαΐου εκκινούν και επίσημα οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας με το νέο χλοοτάπητα που θα τοποθετηθεί.

Η Κυριακάτικη (27/5) αναμέτρηση της Αναγέννησης με τον Άρη ήταν και η τελευταία της σεζόν στο Στάδιο και η αρμόδια υπηρεσία  του Δήμου δεν άφησε το χρόνο να χαθεί προκειμένου ο εργολάβος να κινήσει τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το έργο, κάτι που αναμένεται σε διάστημα 40 ημερών.

Αναλυτικότερα, για το δημοτικό γήπεδο Καρδίτσας προβλέπεται η αφαίρεση του υπάρχοντος χλοοτάπητα, η προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου υποστρώματος (θα τοποθετηθεί ψηφίδα σε βάθος 20 εκατοστών και 15 εκατοστά άμμος πλυμένη από ποτάμι, η στρώση της οποίας θα γίνει με ακρίβεια, χάρη στη βοήθεια λέιζερ), διαμόρφωση της επιφάνειας του γηπέδου με τις κατάλληλες κλίσεις και τοποθέτηση του έτοιμου χλοοτάπητα με την κατάλληλη συντήρηση (λίπανση- άρδευση- κούρεμα κτλ.) .Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 120.000 ευρώ.

Όλο αυτό το διάστημα είχαν γίνει κάποιες παραμεμβάσεις, όπως επανασπορά και συντήρηση, χωρίς όμως να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ή να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τις ανάγκες των ομάδων που το χρησιμοποίησαν.

Πάντως, η ανάδοχος εταιρεία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει ένα έργο εφάμιλλο των τερέν που βλέπουμε σε γήπεδα μεγάλων ομάδων, έχοντας αναλάβει στο παρελθόν τέτοιου είδους εργασίες.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση είχε γίνει στις αρχές Σεπτέμβρη από το Δήμο Καρδίτσας προς την ΠΑΕ Αναγέννηση για το πότε επιθυμείται η έναρξη των εργασιών αντικατάστασης, ωστόσο, τόσο οι καιρικές συνθήκες (αυτή την περίοδο είναι οι καλύτερες δυνατές για το έργο), όσο και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, προώθησαν την έναρξη του έργου την Άνοιξη, το οποίο πλέον αρχίζει αύριο.