Αυτός είναι ο ποδοσφαιρικός χάρτης στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ 2018-19!

Εξέπνευσε το βράδυ της Δευτέρας (20/8) η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καρδίτσας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων που αγωνίζονται σε Α’ και Α1 Ερασιτεχνική αυτομάτως προϋποθέτουν παρουσία και στο κύπελλο ΕΠΣΚ, ενώ για τις ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική η δήλωση στο συγκεκριμένο θεσμό είναι προαιρετική.

Παράλληλα, η πρεμιέρα της Α’ και Α1 Ερασιτεχνικής θα γίνει το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, της Β’ ΕΠΣΚ την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και της Γ’ ΕΠΣΚ το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη (23/8) το απόγευμα θα διενεργηθούν οι κληρώσεις τόσο για τα πρωταθλήματα, όσο και για  το κύπελλο ερασιτεχνών Καρδίτσας στο ξενοδοχείο «Thessalikon Grand».

Στο κύπελλο ΕΠΣΚ θα συμμετάσχουν 37 Σωματεία: Οι τρεις εκπρόσωποι του νομού μας στη Γ’ Εθνική (Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΟ Σελλάνων, Απόλλων Μακρυχωρίου), τα 16 Σωματεία της Α’, τα 16 της Α1 ΕΠΣΚ και ο ΑΟ Μαγούλας με τον ΑΣ Αργιθέας που δήλωσαν από τη Β’ Ερασιτεχνική.

Και φέτος δεν έλειψαν οι ανακατατάξεις, αφού κάποια Σωματεία δε δήλωσαν συμμετοχή, ωστόσο υπήρξαν οι επαναδραστηριοποιήσεις Σωματείων που επιστρέφουν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Καρδίτσας.

Τα Σωματεία που δε δήλωσαν φέτος είναι:

Δόξα Μάρκου
Διαγόρας Αμπελικού
Θύελλα Ριζοβουνίου
Καραϊσκάκης Πεδινού
Φωστήρας

Τα νέα Σωματεία που από φέτος εισήλθαν στην οικογένεια της ΕΠΣ είναι:

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Διγενής (φέτος με Γυναικεία ομάδα)
ΑΟ Φράγκου

Τα Σωματεία που επαναδραστηριοποιούνται είναι:

Α.Ο. Κυψέλης
Α.Ο. Μελισσοχωρίου
Α.Σ. Άγιος Νέστωρ
Α.Ο. Φίλαθλοι Ολυμπιακού Καρδίτσας (φέτος στα πρωταθλήματα υποδομής)

Στην Α’ Ερασιτεχνική, η κατάσταση ήταν γνωστή σε μεγάλο βαθμό, αφού η άνοδος του Απόλλωνα Μακρυχωρίου στη Γ’ Εθνική έφερε πέρυσι δύο ομάδες να υποβιβάζονται στην Α1 ΕΠΣΚ (Α.Ε. Μουζακίου, Α.Ο. Φύλλου) και τον προβιβασμό τεσσάρων ομάδων: Αστέρας, Νέα Νίκη Καμινάδων και Ταυρωπός πήραν το εισιτήριο για την Α’ Ερασιτεχνική, ενώ σε αυτή προβιβάζεται και ο ΑΟ Κρανέας που τερμάτισε στην 3η θέση των πλέι-οφ και θα αναπληρώσει το κενό που αφήνει η Δόξα Μάρκου.

Έτσι, τα 16 Σωματεία  της νέας σεζόν στην Α’ ΕΠΣΚ είναι:

Δόξα Μητρόπολης
Ατρόμητος Παλαμά
Α.Ε. Λεονταρίου
Α.Ο. Αγναντερού
Ηρακλής Σοφάδων
Διγενής Αρτεσιανού
ΑΟ Μυρίνης
Σώκρατες
Πάμισσος Καλογραιανών
Παλαμαϊκη
ΑΕ Καππαδοκικού
ΑΟΚ
Αστέρας
Νέα Νίκη Καμινάδων
Ταυρωπός
ΑΟ Κρανέας


Η Α1 Ερασιτεχνική θα έχει μετά από έναν χρόνο ξανά 16 Σωματεία. Ωστόσο εδώ οι διαφοροποιήσεις είναι μεγαλύτερες. Ο Διαγόρας Αμπελικού δε δήλωσε συμμετοχή, ενώ ο ΑΟ Κρανέας αναπλήρωσε τη θέση της Δόξας Μάρκου στην Α’ κατηγορία. Από τη Β’ Ερασιτεχνική προβιβάστηκαν ως πρωταθλητές του 1ου και 2ου Ομίλου αντίστοιχα οι Αστέρας Δασοχωρίου και Ήφαιστος, ενώ από τα πλέι-οφ το εισιτήριο της ανόδου πήραν στον 1ο Όμιλο ο ΑΣ Αναγέννηση και στον 2ο η Αργεντινή Καρδίτσας. Τα κενά συμπληρώνουν οι ομάδες που κατέκτησαν τη 2η θέσητων πλέι-οφ σε 1ο και 2ο Όμιλο που είναι ο Άρης Φίλιας και ο Αίας Μαραθέας.

Παράλληλα, η δήλωση συμμετοχής του ΑΣ Αναγέννηση στη Γ’ Εθνική (αφού πλέον δεν είναι ΠΑΕ και επομένως υπάρχει ίδιο ΑΦΜ) σηματοδοτεί στη δημιουργία κενού στην Α1 και έτσι τη θέση της Αναγέννησης παίρνει κανονικά ο Αετός Καλλιφωνίου που τερμάτισε 3ος στα πλέι-οφ της Β1 ΕΠΣΚ. Τέλος, με την αύξηση των ομάδων από 14 σε 16, προκύπτουν δύο ακόμη εισιτήρια ανόδου τα οποία κερδίζουν ο ΑΟ Νέου Μοναστηρίου και η Θύελλα Ριζοβουνίου που τερμάτισαν στην αμέσως επόμενη θέση των πλέι-οφ σε 1ο και 2ο Όμιλο αντίστοιχα. Όμως, Ο ΑΟ Νέου Μοναστηρίου με έγγραφη δήλωσή του στη διοργανώτρια αρχή δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην Α1 κατηγορία και η Θύελλα φέτος δε δήλωσε συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΕΠΣΚ. Επομένως, το εισιτήριο της ανόδου πηγαίνει στον Ολυμπιακό Παλαιοκκλησίου

Οι ομάδες της Α1 ΕΠΣΚ 2018-19 είναι:

Α.Ε. Μουζακίου
Α.Ο. Φύλλου
ΑΕ Καρποχωρίου
Θεσσαλικός Ματαράγκας
Ελπίδα Αγίου Γεωργίου
Μαυραϊκή
Αετός Αγίου Θεοδώρου
Προδρομιακός
Άρης Καρδίτσας
Αστέρας Δασοχωρίου
Ήφαιστος
Αργεντινή Καρδίτσας
Άρης Φίλιας
Αίας Μαραθέας
Αετός Καλλιφωνίου
Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου


Στη Β’ Ερασιτεχνική οι δύο Όμιλοι θα περιλαμβάνουν από 13 ομάδες (υπάρχει ενδεχόμενο ο ένας να έχει 12, δίχως να αλλάξει ο αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων στον άλλο Όμιλο).

Στην κατηγορία προστέθηκαν οι Αστήρ Βλοχού, ΑΠΟΚ που υποβιβάστηκαν από την Α1, ο ΑΟ Κυψέλης που επιστρέφει στη δράση (μετά από απουσία ενός έτους και έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Β’ ΕΠΣΚ) και οι ΑΣ Αργιθέας, Α.Ο. Άρνης, Α.Ε. Λαζαρίνας, Ατρόμητος Πτελοπούλας, Π.Α. Σοφάδων, Πανελλήνιος (ο Φωστήρας που τερμάτισε 5ος δε δήλωσε συμμετοχή). Από τις ανακατατάξεις στις πιο πάνω κατηγορίες και τη μη δήλωση συμμετοχής του Καραϊσκάκη Πεδινού, προβιβάστηκαν επίσης οι Ακαδημία Ελπίδες και ο Αστροναύτης Γελάνθης.

Οι ομάδες της Β’ ΕΠΣΚ:

1ος Όμιλος

Αστήρ Βλοχού
ΑΟ Νέου Μοναστηρίου
Α.Ο. Κυψέλης
Ενιπέας Ιτέας
Ερμής Μαυραχάδων
Νίκη Κέδρου
Άρης Αγίας Παρασκευής
Ηρακλής Παλαμά
Α.Ε. Μενελαΐδας
Α.Ο. Άρνης
Ατρόμητος Πτελοπούλας
Π.Α. Σοφάδων
Πανελλήνιος

2ος Όμιλος

ΑΠΟΚ
Νεφέλη Καλλιθήρου
Εθνικός Καρδίτσας
Πλαστήρας
Α.Ο. Μαγούλας
Ηρακλής Καρδιτσομάγουλας
Καραϊσκάκης Μαυρομματίου
Ατρόμητος Γεωργικού
ΑΣ Αργιθέας
Α.Ε. Λαζαρίνας
Ακαδημία Ελπίδες
Αστροναύτης Γελάνθης


Τέλος, στη Γ’ Ερασιτεχνική υποβιβάστηκαν ο Θεσσαλικός Γοργοβιτών και ο Α.Ο. Μορφοβουνίου, ενώ με την επαναδραστηριοποίηση του Αγίου Νέστωρα και του ΑΟ Μελισσοχωρίου, αλλά και τη δήλωση συμμετοχής του ΑΟ Φράγκου, ο αριθμός των ομάδων φτάνει τις 12.

Αυτές είναι:

Θεσσαλικός Γοργοβιτών
Α.Ο. Μορφοβουνίου
Ορφέας
Αίας Καρποχωρίου
Θύελλα Νεοχωρίου
Α.Ο. Ζαϊμίου
Κρόνος
Βαγγελίτσα Κουσιάντζα
Απόλλων Αρτεσιανού
Α.Ο. Μελισσοχωρίου
Α.Σ. Άγιος Νέστωρ
Α.Ο. Φράγκου