Αριθμός-ρεκόρ και μεγάλη οργανωτική επιτυχία στον 22ο Ποδηλατικό Δρόμο Καρδίτσας–βόλτα με ποδήλατο!

Κάθε χρόνο και καλύτερα είναι η έκφραση που αποτυπώνει στο μεγαλύτερο βαθμό την ανταπόκριση και την οργανωτική επιτυχία που σημειώνει ο Ποδηλατικός Δρόμος Καρδίτσας – Βόλτα με ποδήλατο!

Δείτε ΕΔΩ εκτενές φωτορεπορτάζ και βίντεο από όλη τη διαδρομή

Για 22η χρονιά, διοργανώθηκε στην πόλη μας το πρωί της Κυριακής (16/9) η βόλτα-θεσμός, πλέον που ξεπέρασε τις 750 συμμετοχές, με τον αριθμό να αυξάνεται κατά 200 σε σύγκριση με την περασμένη διοργάνωση!

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετοί συμπολίτες πήραν μέρος στον ποδηλατικό δρόμο ακολουθώντας την πομπή δίχως να εγγραφούν στη λίστα με τις δηλώσεις και στο κιόσκι που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στέλνοντας το μήνυμα για τη πολλαπλή χρήση του  ποδηλάτου,  τόσο ως μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον, όσο και ως αντικείμενο άθλησης, ψυχαγωγίας και δραστηριότητας.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εντάσσεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

Οι ποδηλάτες προμηθεύτηκαν τον αριθμό συμμετοχής όπως και μπλουζάκια-δώρο για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια έλαβαν τις θέσεις τους στο τέρμα του πεζόδρομου της κεντρικής πλατείας (απέναντι από το ξενοδοχείο Άρνη). Εκεί, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ, κ. Μιχάλης Τάντος λειτούργησε ως αφέτης και η βόλτα ξεκίνησε προς τις οδούς Μπλατσούκα – Φαναρίου έως το ύψος της διασταύρωσης Κανάλια-Λοξάδα, όπου με αναστροφή οι συμμετέχοντες κίνησαν προς τον τερματισμό, μέσα από τις οδούς Φαναρίου, Τρικάλων και Ταλιαδούρου στον πεζόδρομο Στ. Λάππα (κεντρική Πλατεία Καρδίτσας).

Η επιτήρηση των δρόμων διενεργήθηκε με τη βοήθεια της Τροχαίας και του Τμήματος Τάξης Καρδίτσας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και η παρουσία ασθενοφόρου με γιατρό για την ιατρική κάλυψη του δρόμου έγινε με απόλυτη επιτυχία, διασφαλίζοντας όλα τα εχέγγυα για να μη συμβεί το παραμικρό  σε μία διαδρομή 16 χιλιομέτρων, ενώ στη διασταύρωση Καναλίων-Λοξάδας υπήρχαν άνθρωποι του Δήμου για την παροχή εμφιαλωμένων νερών στους αθλούμενους.

Στο σημείο του τερματισμού απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής, χυμοί και νερά, ενώ ακολούθως έγινε η κλήρωση για 16 ποδήλατα και 30 κράνη, όπου οι ποδηλάτες έλαβαν μέρος με τον αριθμό συμμετοχής τους στη βόλτα.

Ενεργοί στον ποδηλατικό δρόμο ήταν τόσο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντίνος Ξυλομένος, Βασίλης Κουρκούνας, όπως και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κ. Σωτηρία Μπακαλάκου που συμμετείχαν σε όλη τη διαδρομή.

Τον συντονισμό και την εκφώνηση των οδηγιών και των λεπτομερειών της δραστηριότητας, ανέλαβε στην αφετηρία το μέλος του ΔΟΠΑΚ κ. Τάκης Παύλου, μαζί με τους κ.κ. Δημήτρη Πατούλια, Βάιο Καρακαξά που συνέδραμαν για την άρτια εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης ήταν οι:

-ΜΑΤΤΑΣ EXCLUSIVE
– ΤΑΚΟΥΔΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – ΑΡΔΕΥΣΗ ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ
ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑ
– ΘΕΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ
– ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
– ΑΦΟΙ Ι. ΚΑΤΣΙΚΗ Ο.Ε. ΕΡΓΑΛΕΙΑ – ΣΙΔΕΡΙΚΑ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ – ΧΡΩΜΑΤΑ –
ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
– ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΤΑΝΟΒΑΣΙΛΗ
– ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
– Β. ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ & ΥΙΟΙ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ
– ΜΗΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ SERVICE ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ
-COPY FORM – ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
– ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ι. , ΠΟΡΤΕΣ – ΠΑΡΑΘΥΡΑ – ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
– ΝΑΣΙΑΚΟΣ Ι. – ΤΕΝΤΕΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ.