Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του κλειστού γυμναστηρίου στη συνοικία Αγίας Παρασκευής (pics+vids)

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται το έργο του κλειστού Γυμναστηρίου στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Οι εργασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία και πλέον στοχεύουν σε διαμόρφωση κάποιων εσωτερικών χώρων στο κτίριο του κλειστού.

Αυτές κυρίως επικεντρώνονται σε φρεσκαρίσματα σε βάψιμο τοίχων (δεύτερο χέρι), σήμανση (πινακίδες επεξήγησης των αιθουσών αλλά και των χώρων), την τοποθέτηση του δαπέδου linoleum στο βοηθητικό γήπεδο και τοποθέτηση εξοπλισμού, ο οποίος υπάρχει σε διαθεσιμότητα στις αποθήκες και αφορά τις αίθουσες, τα γραφεία αλλά και το αθλητικό υλικό (μπασκέτες, φιλέ, τέρματα χάντμπολ, όργανα, πίνακες), ενώ γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις στα κυλικεία των θεατών και των αθλητών.

Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή στο κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου είναι η τοποθέτηση του παρκέ, ζήτημα όμως που οφείλεται καθαρά σε καιρικές ιδιαιτερότητες.

Κι αυτό διότι, από την ανάδοχο εταιρία έχει γίνει πρόβλεψη και μελέτη για την αποφυγή φθοράς του παρκέ από την υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών, με κίνδυνο σκεβρώματος. Πάντως, τόσο το παρκέ (φύλλα δαπέδου), όσο και η απαιτούμενη χρηματοδότηση έχουν εξασφαλισθεί και η εγκατάστασή του απαιτεί 15-20 μέρες, έχοντας πάρει και αυτό το θέμα το δρόμο του, ενώ έχει γίνει η προεργασία εγκατάστασης (επιφάνεια με ξύλινη βάση).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα διαδικαστικά, έχει τοποθετηθεί η εγκατάσταση του φυσικού αερίου αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η σύνδεση, «κώλυμα» που εξίσου έγκειται στις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα έχει τοποθετηθεί ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ και απομένει η ηλεκτροδότηση του κτιρίου, ώστε να μπορέσουν οι υπεύθυνοι του έργου να προβούν στις απαραίτητες ηλεκτρολογικές δοκιμές που απαιτούν διάστημα 1,5-2 μηνών.

Σχετικά με τον εξωτερικό χώρο, στις αρμοδιότητες της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας είναι η τοποθέτηση κάποιων κράσπεδων με απαραίτητη χρήση μπετό που για την εποχή είναι αποτρεπτικό λόγω θερμοκρασιών, και η διαμόρφωση του πάρκινγκ στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Θυμίζουμε ότι στην ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία δεν έχει ανατεθεί η ολόκληρη η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αλλά ένα κομμάτι του, όπως μας τονίστηκε, χωρίς βέβαια να επηρεάζει αυτό την περάτωση του κεντρικού κτιρίου (κλειστού) ή τη λειτουργία του.

Για το κομμάτι που υπολείπεται, χρειάζεται να γίνει νέα δημοπράτηση και ακολούθως προχωρήσουν οι εργασίες σε αυτό. Συνολικά για τον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται να γίνει φύτευση, να τοποθετηθούν εκδοτήρια, καθίσματα, παγκάκια, να κατασκευαστούν ράμπες και ακόμη βοηθητικά -ανοιχτά- γήπεδα μπάσκετ, να οριοθετηθεί το πάρκινγκ.

Έτσι και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα (30/1) το KarditsaSportiva, το κλειστό γυμναστήριο στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής αναμένεται να παραδοθεί στις 31 Μαρτίου.