Αντίπαλοι για πρώτη φορά Άκης Μαλλιώρας και Χάρης Βασιλάκος

Το φιλέ τους…χώρισε πρώτη φορά και το βράδυ του Σαββάτου (16/12) οι Άκης Μαλλιώρας και Χάρης Βασιλάκος τέθηκαν αντιμέτωποι με διαφορετικές φανέλες στο παρκέ του κλειστού της Καρδίτσας.

Τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του βόλεϊ τα έκαναν εκ παραλλήλου και μαζί κατόρθωσαν να πορευτούν από τα αναπτυξιακά τμήματα του ΣΠΑΚ έως στην αντρική ομάδα, απολαμβάνοντας κάθε διάκριση και τίτλο στην Κεντρική Ελλάδα, ανόδους στην Α2 Εθνική κατηγορία αλλά και τα ιστορικά μπαράζ της σεζόν 2013-14, όταν έφτασαν σε ηλικία 18 ετών να διεκδικούν την παρθενική συμμετοχή στα «σαλόνια» της Volleyleague.

Μετά, λοιπόν, από περίπου μία δεκαετία κοινής πορείας και με τη φανέλα της ίδιας ομάδας, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο ματς της 5ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής ο ΣΠΑΚ να υποδεχτεί την ΑΕΛ και ο Άκης Μαλλιώρας να…υποδεχτεί «σπίτι» του τον Χάρη Βασιλάκο που για πρώτη φορά αποχωρίζεται τη φανέλα της ομάδας όπου αναδείχτηκε.

Οι δύο αθλητές είναι παιδικοί φίλοι, διατηρούν άριστες σχέσεις και τα συναισθήματα ήταν σίγουρα περίεργα, όταν τέθηκαν αντιμέτωποι σε ένα γήπεδο που το γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή ως συμπαίχτες που γνωρίζει καλά ο ένας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του άλλου και όχι μόνο.

Με τη λήξη του αγώνα, πάντως, φρόντισαν να απαθανατίσουν τη στιγμή που τους βρήκε για πρώτη φορά αντιπάλους αλλά μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου