Ανασύνταξη και πείσμα στις Ελπίδες

Επιχείρηση ανασυγκρότησης στις Ελπίδες.

Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών συνεχίζεται με την 7η αγωνιστική του, εκεί που οι Ελπίδες θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδο της Καρδιτσομάγουλας την Κυριακή (9/12) τη νεοφώτιστη Πανσερραϊκή.

Στον Ατρόμητο, η πρώτη ήττα δεν αποφεύχθηκε για την τοπική ομάδα και μάλιστα με ένα σκορ που σίγουρα δεν είχε συνηθίσει. Ωστόσο, ούτε η παραίτηση από την προσπάθεια είναι συνυφασμένη με την ιστορία και το DNA της ομάδας, η οποία κερδίσει την καθολική αναγνώριση ανά την Ελλάδα, για τη διαχρονική της παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του Γυναικείου ποδοσφαίρου, ως μία παραδοσιακή επαρχιακή δύναμη.

Όπως κάθε σύλλογος, έτσι και οι Ελπίδες επιχείρησαν φέτος μία ανασύνταξη σε κάθε τομέα, έχοντας συνεχόμενα χρόνια στις πλάτες τους με πορείες πρωταθλητισμού και ανταγωνισμού ισχυρών -οικονομικά- μεγεθών και Σωματείων.

Φέτος και μετά την παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο στόχος είναι ένα πλάνο που θα φέρει έναν κορμό σε βάθος χρόνων και η σταδιακή πλαισίωσή του από κάποιες έμπειρες παίχτριες.

Η αποδόμηση είναι ένας όρος πουν δεν ταιριάζει στις δευτεραθλήτριες Ελλάδος, την ίδια ώρα που ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Ελλάδος 2014, Αμαζόνες Δράμας, έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Οι Ελπίδες έχουν κάνει πρωτοποριακά  βήματα για το άθλημα στη χώρα, επιχειρώντας και πινελιές αναβάθμμισης με κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες από το εξωτερικό που αυτή τη στιγμή επανδρώνουν τις κορυφαίες ομάδες στο πρωτάθλημα, ενώ έχει προωθήσει και αρκετές γηγενείς προς το εξωτερικό (τα παραδείγματα της Κόγγουλη, Γούλα, Γιάννου, Βόλη, ακόμη και της Παλαμά που βρίσκεται στην Ιταλία, μετά το πέρασμά της και από τον ΠΑΟΚ, ειναι χαρακτηριστικά).

Σημαντικό, λοιπόν, είναι αυτό το διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα και σταδιακής επανάκαμψης με υπομονή και εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό, που αποδίδεται στο μέγιστο βαθμό από το τεχνικό επιτελείο. Ήδη υπάρχουν σκέψεις ουσιαστικής ενίσχυσης τον  Ιανουάριο, όμως έως τότε η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο τη βελτίωση και την επιστροφή στις νίκες.

Ακόμη και η  βαριά ήττα από τον Ατρόμητο είχε να διδάξει αρκετά στις Ελπίδες και κυρίως την υπολογίσιμη οντότητα που αποτελούν, αφού ο αντίπαλος έσπευσε να συγχαρεί και να αναγνωρίσει τη διαχρονική προσπάθεια που καταβάλει ως μία μικρή επαρχιακή πόλη. Αυτό φανερώνει και το σεβασμό που υπάρχει εκατέρωθεν προς τα αντίπαλα Σωματεία από τις Ελπίδες που χτίζουν ειλικρινές σχέσεις και δεσμούς προς όφελος του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, η προετοιμασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς για το ματς της Κυριακής, ενώ χθες (5/12) δόθηκε φιλικό με την αντρική ομάδα του Πλαστήρα. Προβλήματα απουσιών από τιμωρία ή τραυματισμούς δεν υπάρχουν, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Γκανέζες Ατσεαμπόνγκ και Ανόκιε.

Οι δύο ποδοσφαιρίστριες από τον Αύγουστο βρέθηκαν στην Καρδίτσα και μέχρι την εβδομάδα που διανύουμε ήταν καθημερινά στις προπονήσεις της ομάδας, όμως τόσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούσαν πολύπλοκη διεργασία, όσο και το γεγονός ότι ο εγκλιματισμός δεν ήταν εφικτός, οδήγησε στην αποδέσμευσή τους, σε μία απώλεια που ούτως ή άλλως δε λογίζεται ως απτή για τις Ελπίδες, αφού ποτέ δεν αγωνίστηκαν σε επίσημο ματς.