Ανακοίνωση του ΑΟ Νέου Μοναστηρίου

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΚ εξέδωσε ο ΑΟ Νέου Μοναστηρίου.

Στην ανακοίνωση που φιλοξενείται και στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook αναφέρονται τα εξής:

«Η παρακάτω ανακοίνωση θα πρέπει να μας βάζει όλους μας σε σκέψεις και να μας προβληματίσει. Ο προβληματισμός εξάλλου ήδη υπάρχει και έχει μορφή.

Ο δικός μας ξεκινά κάπως έτσι….

Οι άνθρωποι της επαρχίας παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις. Παραμένουν στα χωριά τους ή στις μικρες πόλεις τους χαρίζοντάς τους ζωή και ελπίδα. Τα τελευταία χρόνια πολλά χωριά παρουσιάζουν μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Πολλά μικρά χωριά έχουν ήδη ερημωθεί μα κι ακόμα και τα μεγαλύτερα (όπως συμβαίνει στο δικό μας) αντιμετωπίζουν ένα μέλλον αβέβαιο. Αν προσθέσεις σε όλα αυτά και την οικονομική ύφεση που μας ταλανίζει ως χώρα και αναγκάζει το πολυτιμότερο θησαυρό μας που είναι οι νέοι να φεύγουν από την επαρχία χωρίς επιστροφή , τότε έχεις ήδη ένα σκηνικό άκρως απογοητευτικό

Ωστόσο μέσα σ΄αυτή την προβληματική κατάσταση κάποιοι έχουν μάθει να αγωνίζονται και επιπλέον να προσδοκούν σε κάτι καλύτερο. Είναι αυτοί που πιστεύουν πως με δουλειά ,θέληση, επιμονή και συνεργασία ως προς ένα κοινό σκοπό και στόχο όλα μπορούν να γίνουν δυνατά. Στον ΑΟΝΜ αυτό πιστέψαμε. Αυτό πράξαμε .Αυτό θα συνεχίσουμε και με όποιο κόστος να υπερασπίζουμε.Εκείνο που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι πως ο κάθε ΑΟΝΜ , η κάθε ερασιτεχνική ομάδα ,δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία της οποίας και είναι κύημα, Θα πρέπει να γίνει σαφές από όλους ,παλιούς και νέους φίλους πως αυτός που έχει δικαιοδοσία πάνω στον κάθε ερασιτεχνικό σύλλογο είναι η ίδια η τοπική κοινωνία, Αυτή είναι η ζωή μιας τοπικής ομάδας . Αυτή είναι ο μέγας χορηγός της. Αυτή είναι η ανάσα του , η αρχή του και το τέλος του.

Ο ΑΟΝΜ υπάρχει γιατί η τοπική κοινωνία τον αγκάλιασε και συνεχίζει να τον αγκαλιάζει και να τον στηρίζει. Γιατί η ομάδα αποτελείται από τα παιδιά της αυτής της κοινωνίας .Γιατί στο γήπεδο έρχονται να τα παρακολουθησουν τα αδέρφια τους , η μάνα , ο πατέρας ,ο παππούς., ο θείος και ο γείτονας Γιατί είμαστε μια πραγματικά μεγάλη Οικογένεια. Και λειτουργούμε ως μια οικογένεια . Γι αυτό το λόγο και επειδή γνωρίζουμε πως η κάθε ενέργεια αργά ή γρήγορα έχει αντίκτυπο άμεσο ή έμμεσο σε όλα τα μέλη της προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές και τις κινήσεις μας..Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με βάση το καλό της ομάδας και της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε. Οι υπεύθυνοι παράγοντες του συλλόγου έχουν ακριβή γνώση της υποχρέωσης αυτής .

Ο κ. Παλάσκας και νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας έκανε μια καταγγελία η οποία δεν αφήνει αδιάφορο τον ΑΟΝΜ . Έχουμε φωνή ,έχουμε σθένος και φυσικά αυτό που δεν διαθέτουμε αλλά δεν έχουμε κι ανάγκη να αγοράσουμε κι ας μας έχει πουληθεί και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή είναι, ο Φόβος. Αυτόν τον φόβο θα τον χαρίσουμε σε όσους θεωρούν πως τον έχουν ανάγκη .

Είναι τραγικό να μιλάμε και μόνο στο επίπεδο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος για εκβιασμούς ,δωροδοκίες και απειλές ! Είναι τραγικό να ανέχεται ο όποιος ελεύθερος άνθρωπος τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι ντροπή να διασύρονται ομάδες ,ολόκληρα χωριά στην ουσία χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.Είναι επιτέλους αισχρό στον αθλητισμό και ειδικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο να συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά Και ναι κύριοι δεν υπάρχει λόγος και δεν σας επιτρέπεται να χρησιμοποιείται τα μικρά χωριά για τις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες. Απαγορεύεται επίσης να υποτιμάτε την νοημοσύνη της επαρχίας. Νομίζω πως αυτό έχει ήδη γίνει κατανοητό και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο!

Αγαπητοί φίλοι της ομάδας , αγαπητή Οικογένεια , κοινωνία του Νέου Μοναστηρίου ο ΑΟΝΜ απευθύνεται σε εσάς ξεκάθαρα , σας κοιτάει στα μάτια και σας λέει:

Δεν εκβιαστήκαμε!
Δεν πουληθήκαμε!
Δεν φοβηθήκαμε!

Συνεχίζουμε ,ακόμα και στην Αιτωλοακαρνανία όπως απειληθηκαμε πως θα βρεθούμε αν αλλάξει χέρια η ΕΠΣ Καρδίτσας. Επιπλέον και σύμφωνα με τη δήλωση του υποψήφιου κ. Σκάρλου ενώπιον της Προέδρου και Αντιπροέδρου αλλά και μαρτύρων μιας και η συζήτηση έγινε σε ανοιχτό χώρο “ το Νέο Μοναστήρι δεν θα έπρεπε να παίζει στο νομό Καρδίτσας” .Ο ίδιος κατά τα λεγόμενά του προτίθεται να αλλάξει -αν εκλεγεί -αυτό το » παράνομο» κατά τα άλλα καταστατικό όπως το χαρακτήρισε κι έτσι θα μπορέσει να αποβάλλει και τον ΑΟΝΜ από την ΕΠΣ Καρδίτσας .Όλη αυτή η συζήτηση έγινε σε κεντρικό καφέ της πλατείας του Νέου Μοναστηρίου και φυσικά με μάρτυρες τους θαμώνες . Όλοι έγιναν γνώστες λοιπόν της πρόθεσης αυτής Το παράδοξο της επίσκεψης παραμένει. Πως είναι δυνατόν κάποιος που σου ζητάει και μάλιστα διακαώς την ψήφο και την εμπιστοσύνη σου ώστε να εκλεγει στο ανώτατο αξίωμα ταυτόχρονα να σε απαξιώνει και να σου τονίζει ευθαρσώς πως αν εκλεγεί θα σε διώξει . Απλά μετά από μια τέτοια συνάντηση και φυσικά αναλογιζόμενοι τη τεράστια και δύσκολη προσπάθεια που έκανε το σωματείο να ενταχθεί στην ΕΠΣ Καρδίτσας θεωρούμε πως η απόφασή μας είναι σαφώς μονόδρομος.

Υπάρχουν πολλές ακόμα τραγελαφικές λεπτομέρειες ανάξιες χαρακτηρισμών που θα συμπεριληφθούν στα Απομνημονεύματα του ΑΟΝΜ! . …

Η ομάδα του ΑΟΝΜ δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να ασχοληθούν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό . Να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τους αγώνες να κοινωνικοποιηθούν , να αποκτήσουν φίλους , να μάθουν να φροντίζουν για την υγεία τους … να μάθουν να εμπιστεύονται τις ικανότητές τους και να σέβονται τόσο τον εαυτό τους όσο και όλους τους άλλους…

Αγαπητοί αναγνώστες, φίλοι απ΄ όλα τα χωριά και επαρχιακές πόλεις που σας γνωρίσαμε και χαρήκαμε που παίξαμε μαζί , οικογένεια του Νέου Μοναστηρίου , χορηγοί μας ( χωρίς επιπλέον απαιτήσεις) όσοι αγαπάτε στ αλήθεια ότι κάνετε σας ευχόμαστε καλή συνέχεια !

Για τους υπόλοιπους χμ…Ηρεμία ….τα λεφτά δεν είναι το παν στη ζωή..υπάρχουν κι οι αξίες !

Κι ας μην ξεχνάμε και κάτι βασικό πως, ο ανήθικός πάντα επενδύει στον φόβο σας!

Θωμαΐς Κοτσιαλή πρόεδρος
Γεωργία Μπαϊράμη Αντιπρόεδρος»