Αθλητισμός και κοινωνική ένταξη των Ρομά

Η Μ.Κ.Ο  Ρομά Χωρίς Σύνορα  ξεκίνησε για το 2017 να διοργανώνει κοινές δράσεις αγώνων αθλητικών δραστηριοτήτων στους οικισμούς Ρομά της περιφέρειας  Θεσσαλίας.  Σκοπό της δράσης αυτής  είναι η γνωριμία, η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των Ρομά με άλλους Ρομά από διαφορετικούς οικισμούς.

Στοχεύουμε μέσα από την κοινή δράση  κοινωνικής ένταξης  Ρομά να φέρουμε σε επαφή τους ίδιους τους Ρομά  για να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωριστούν μεταξύ τους   και να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες στους Τσιγγάνικους Οικισμούς, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέχτες Ρομά για το σεβασμό των αξιών και αρχών του αθλητισμού, τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, τη καλλιέργεια του πνεύματος του φιλάθλου στη κερκίδα και την απομάκρυνση τους από τις αλκοολικές και τοξικές συνήθειες.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η οργάνωση μας έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί τους υπόλοιπους οικισμούς της Θεσσαλίας για τη συνεχίσει των αγώνων αθλητικών δραστηριοτήτων. Και όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες από όλους τους οικισμούς της Θεσσαλίας θα επιλεχθούν οι καλύτεροι αθλητές και θα ξεκινήσουμε κοινές δράσεις με οικισμούς που εδρεύουν σε γειτονικές περιφέρειες.

Πρώτος σταθμός της κοινής δράσης αθλητικών αγώνων κοινωνικής ένταξης ευπαθών ομάδων,  ήταν ο οικισμός Ρομά του Βόλου όπου μεικτή ομάδα από νέους Ρομά της περιοχής Αλιβέρι αγωνίστηκαν  με την  μεικτή ομάδα επίλεκτων Ρομά Σοφάδων.

Για την ιστορία του αγώνα η ομάδα των Σοφάδων νίκησε με 4-0. Από ένα γκόλ πέτυχαν ως συνήθως ύποπτοι,  ο Χαρίτος  Ανδρέας, ο Μπαντής ο Μαντέλας Αθανάσιος και ο Πολύζος.

Το Δ.Σ

ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ