Ήττα στα σημεία από τον πανίσχυρο Γκοφάν για τον συγκλονιστικό Τσιτσιπά!

Μας καθήλωσε για ακόμη μια μέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έπαιξε πάρα πολύ καλό τένις, πήγε να ανατρέψει πολύ δύσκολες καταστάσεις και στα δύο σετ, έκανε σούπερ επιθέσεις σε κρίσιμους πόντους αλλά ο Νταβίντ Γκοφάν ήταν πολύ καλός για να ηττηθεί την Τρίτη (17/4).

Μετά από δύο εξαντλητικά σετ και συγκινητική προσπάθεια από τον Προαστιώτη τενίστα, ο Γκοφάν τελικά κέρδισε με 7-6 (4), 7-5 και πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά το ατυχές συμβάν τραυματισμού που είχε στο μάτι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Στέφανος έκανε ακόμα μία πολλά υποσχόμενη εμφάνιση με φοβερή αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά του, όμορφη ποικιλία και αντίσταση εκεί που τα πράγματα στένεψαν!

Ο 19χρονος Ελληνας τενίστας ήταν πραγματικά πολύ σκληρός για να πεθάνει στον αγώνα του δεύτερου γύρου επιστρέφοντας και στο πρώτο (δις) και στο δεύτερο σετ από μπρέικ πίσω για να αναγκάσει τον Γκοφάν να «φτύσει αίμα» ώστε να φτάσει στη νίκη.

Και το έκανε παίζοντας καλό επιθετικό τένις, με ανεβάσματα στο φιλέ και βρίσκοντας μερικά εκπληκτικά χτυπήματα ακόμα και όταν η μπάλα «έκαιγε» δείγμα παίκτη με πολύ καλή ψυχολογία και πίστη στον εαυτό του.

Από την άλλη βέβαια, και ο Γκοφάν δεν είχε καμία σχέση με τη «σκιά» του εαυτού του που είδαμε στο Miami, δεν ήταν τέλειος ήταν όμως τόσο καλός όσο έπρεπε για να επιβληθεί του Στέφανου και να πάρει μια τύποις εκδίκηση για εκείνη την ήττα στα προημιτελικά της Αμβέρσας πέρσι.

Ο Στέφανος χρειάστηκε να μείνει δύο φορές με μπρέικ πίσω για να βγάλει όλη του την τενιστική κλάση στο πρώτο σετ, επιστρέφοντας και στις δύο περιπτώσεις με παροιμιώδες που κέρδισε ουκ ολίγες φορές το χειροκρότημα του κοινού αλλά και του stand του στο οποίο κάθονταν τόσο ο πατέρας του, Απόστολος, όσο και ο Πατρίκ Μουράτογλου!

Δυστυχώς, σε ένα σετ που θα κρινόταν και στο…μισό λάθος, ο Στεφ έκανε δύο αβίαστα στο τάι μπρέικ, ο Γκοφάν βρήκε ένα μεγάλο forehand στο 5-4 και το σετ κατέληξε στα χέρια του.

Ο Στέφανος είναι ειδικός στις ανατροπές αλλά κόντρα στον Γκοφάν είχε εξαρχής δύσκολο έργο πόσο μάλλον, όταν το ξεκίνημα στο δεύτερο σετ τον βρήκε πίσω με 0-3 και 0-40 στο σέρβις του.

Εκεί που άλλοι θα κατέρρεαν με το φάσμα του bagel να πλανάται στον αέρα, ο Τσιτσιπάς, με καρδιά λιονταριού, μετέτρεψε τη συγκεκριμένη οριακή κατάσταση σε 3-3 και ξαναέβαλε «φωτιά» στο ματς.

Οι δυο τους πήγαν χέρι-χέρι σε πολύ κλειστά games μέχρι και το 5-6 με τον Τσιτσιπά μα σώζει γενναία τρία match point του Γκοφάν πριν τελικά υποκύψει έχοντας αφήσει στο κορτ και την τελευταία στάλα της «ψυχής» του!

Με τέτοιες εμφανίσεις, η χωμάτινη σεζόν αναμένεται συναρπαστική για τον Έλληνα τενίστα που είχε σαν βασικό ταμπλό να μπει στο βασικό ταμπλό του Monte Carlo (το έκανε), πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Σαποφάλοφ και έχασε στα σημεία από έναν τενίστα του διαμετρήματος του Γκοφάν.