Έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον τίτλο της Θεσσαλίας τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας

Το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας είχε όλα τα φόντα να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας στο βόλεϊ αγοριών και να φέρει τη συγκεκριμένη διάκριση στο νομό μας μετά από τρία χρόνια.

Δείτε ΕΔΩ φωτορεπορτάζ του αγώνα

Ωστόσο, στον σημερινό (20/3) τελικό με το ΓΕΛ Πλατύκαμπου που έγινε στο κλειστό της Καρδίτσας ηττήθηκαν με 1-2 στο τάι-μπρέικ σε ματς που συνετέλεσαν αρκετοί παράγοντες ώστε οι παίχτες του Γιώργου Καρακαντά να χάσουν το παιχνίδι.

Τόσο τα λάθη σε κάποια σημεία των Καρδιτσιωτών, όσο οι δύο διακοπές που έγιναν στο 2ο σετ για συστάσεις στην κερκίδα, οι οποίες ανέκοψαν φανερά το ρυθμό του 1ου ΓΕΛ και ευνόησαν το ΓΕΛ Πλατύκαμπου αλλά και μία καθοριστική υπόδειξη στο ίδιο σετ κι ενώ το σκορ ήταν 23-23, οδήγησαν στην ισοφάριση (αντί για το 2-0) και την ανατροπή από τους Λαρισαίους, οι οποίοι ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Θεσσαλίας.

Παρότι η αναμέτρηση είχε και το αβαντάζ της έδρας, αυτή φαίνεται ότι τελικά άγχωσε και αποσυντόνισε παρά ευνόησε τους πρωταθλητές του νομού μας.

Το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας μπήκε δυνατά στο ματς και με σέρβις του Φατόλα έφτασε στο 3-0.

Ο πρώτος πόντος των φιλοξενούμενων προέκυψε από λάθος επίθεση των Καρδιτσιωτών, οι οποίοι συνέχισαν με τον Αντωνίου στο σέρβις για να φτάσουν στο 5-1.

Οι φιλοξενούμενοι με καρφί του Πανταζόπουλου και «άσσο» του ίδιου παίχτη μείωσαν σε 6-4, αλλά ο Ντόμπρα στην επόμενη επίθεση έκανε το 7-4.

Με επίθεση από το κέντρο του Σδόγγου και πλασέ του Αντωνίου το σκορ έγινε 9-5 και το ΓΕΛ Πλατύκαμπου πήρε το πρώτο του τάιμ-άουτ στο ματς.

Το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας δεν είχε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια να διαβάσει τα κενά στη διάταξη των φιλοξενούμενων, να παίξει ουσιαστικά και όχι εντυπωσιακά και με «όπλο» του το πλασέ, κατάφερε να φτάσει στο 13-8, με τους Αντωνίου και Ντούρλια.

Με ανάκαμψη και επιθέσεις του Μήλλου και του Πανταζόπουλου, το ΓΕΛ Πλατύκαμπου μείωσε σε 13-11 αλλά ο Ντόμπρα επανέφερε τη διαφορά ασφαλείας και ο Πανταζόπουλος με επίθεση άουτ έκανε το σκορ 16-11.

Με εντυπωσιακό σερί 9-3 το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας έφτασε άνετα και πειστικά στο 25-14 και το 1-0 σετ.

Το 2ο σετ βρήκε τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στις αρχές του. Ο Μιχαλάκης από το κέντρο έδωσε προβάδισμα 3-2 στους γηπεδούχους που προηγήθηκαν και με 4-3 αμέσως μετά. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις το ΓΕΛ Πλατύκαμπου κατάφερνε να αντιδράσει και να ισοφαρίζει (4-4, 5-5).

Με διαγώνιο πλασέ του Πανταζόπουλου οι πρωταθλητές Ν. Λάρισας πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (6-7) και με τον Μήλλο στο σέρβις πέρασαν μπροστά με +3 (6-9) για το τάιμ-άουτ του Γιώργου Καρακαντά.

Το 1ο ΓΕΛ μείωσε σε 9-11 με τους Αντωνίου, Ντόμπρα, αλλά μετά από μία διακοπή λόγω συστάσεων στην κερκίδα, το ΓΕΛ Πλατύκαμπου επωφελήθηκε τoυ έμμεσου τάιμ-άουτ και προηγήθηκε με 9-13.

Ο Πανταζόπουλος με επίθεση άουτ έδωσε το δικαίωμα στο 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας να αντιδράσει (11-14), αλλά ο ίδιος παίχτης και μία προσπάθεια στο φιλέ του Ντόμπρα, ανέβασαν τη διαφορά στο 11-16.

Η αντεπίθεση του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας ξεκίνησε με πλασέ του Φατόλα και τον Ντόμπρα στο σέρβις να σημαδεύει τον Μήλλο για το 14-16 που έφερε το τάιμ-άουτ των φιλοξενούμενων.

Μετά τη διακοπή, το δυναμικό καρφί του Αντωνίου έφερε τη διαφορά στο -1 (15-16) και το μπλοκ του Σδόγγου στον ίδιο παίχτη οδήγησε στην ισοφάριση (16-16) για ένα σερί 5-0 των πρωταθλητών Καρδίτσας που διακόπηκε από σέρβις-άουτ του Ντόμπρα (16-17).

Ο Σδόγγος με όμορφο τελείωμα επανέφερε τις ισορροπίες (17-17) για να ακολουθήσουν από ένα λάθος κάθε ομάδας που διατήρησε τη συμβάδιση στο σκορ (18-18).

Μια άουτ επίθεση του Ντούρλια και το μπλοκ-άουτ που κέρδισε ο Πανταζόπουλος έδωσαν σε κρίσιμο σημείο προβάδισμα δύο πόντων στο ΓΕΛ Πλατύκαμπου (18-20).

Με σέρβις στο φιλέ του Αντωνίου, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το +2 (19-21) και με άσσο του Μπλέτσα προηγήθηκαν 19-22. Η επίθεση άουτ του Ντόμπρα έδωσε προβάδισμα κατάκτησης του σετ στο ΓΕΛ Πλατύκαμπου (19-23).

 Ο Ντούρλιας με πλασέ μείωσε σε 20-23 και ο Ντόμπρα με πολύ όμορφη επίθεση στην πίσω ζώνη έφερε τη διαφορά στο -2 (21-23). Ακολούθησε άουτ επίθεση του Πανταζόπουλου για το 22-23 και το τάιμ-άουτ των Λαρισαίων.

Ο Ντόμπρα με μπλοκ-άουτ έφερε το ματς στα ίσια και έπειτα ο Σδόγγος, αν και σκόραρε, ο πρώτος διαιτητής του αγώνα υπέδειξε άουτ και έτσι, αντί για 24-23 έγινε το 23-24.

Στον επόμενο πόντο ο Πανταζόπουλος σκόραρε και οδήγησε το ματς στο τάι-μπρέικ για το 23-25.

Το τάι-μπρέικ ξεκίνησε με το 1ο ΓΕΛ να είναι φανερά επηρεασμένο από την εξέλιξη του 2ου σετ και να μένει πίσω στο σκορ με 1-4 και 2-6.

Παρά την επίθεση του Μιχαλάκη σε πρώτο χρόνο και το 4-7, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με τον Πανταζόπουλο να έχουν ένα ασφαλές προβάδισμα (4-8).

Με επιθέσεις του Ντόμπρα η διαφορά μειώθηκε στο 6-8, αλλά η επόμενη επίθεση του Κ. Αντωνίου κατέληξε στο φιλέ και έτσι το 6-9 συνέχισε να δίνει την πρωτοπορία στους φιλοξενούμενους.

Ο Αντωνίου μείωσε ξανά σε -2 (7-9), όμως το σέρβις στο φιλέ του Μιχαλάκη και το πλασέ του Πανταζόπουλου αύξησαν τη διαφορά για το ΓΕΛ Πλατύκαμπου (7-11).

Το σέρβις άουτ του Φατόλα έφερε το 8-12 και το πλασέ του ίδιου παίχτη οδήγησε στο 8-13 και κοντά στην ολική ανατροπή των Λαρισαίων.

Από ένα εκατέρωθεν εσφαλμένο σέρβις, η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (9-14) με τον Μπλέτσα να με δικό του άουτ από το ίδιο σημείο να φέρνει το σκορ στο 10-14.

Η επίθεση του Ντόμπρα έκανε το 11-14 αλλά το διπλό μπλοκ στον Ντόμπρα από το ΓΕΛ Πλατούκαμπου έδωσε τη νίκη με 13-15.

Τα σετ: 25-14, 23-25, 13-15

1ο ΓΕΛ Καρδίτσας (Γ. Καρακαντάς): Σδόγκος, Σπυρόπουλος, Φατόλας, Κ. Αντωνίου, Καραγιάννης (λ), Μιχαλάκης, Ντόμπρα, Ντούρλιας, Σάκκος.

ΓΕΛ Πλατύκαμπου (Χρ. Μπογδάνου): Πανταζόπουλος, Καραμπέρης, Μήλλος, Μπλέτσας, Πέτκου, Τάνης, Αθέλογος, Σδρόλιας, Τζιμούλης, Αρότσιος, Δάλλας, Μούτσο, Σπανούλης.