Έκλεισε Κούργια, κοντά σε Λεπενιώτη ο Γ.Σ. Φαρσάλων!

Μετά τις πρώτες ανανεώσεις με αθλητές που συνετέλεσαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ και στην άνοδο στη Γ’ Εθνική στον Γ.Σ. Φαρσάλων ήρθε και η ώρα για τα μεταγραφικά αποκτήματα.

Έτσι, στους νεοφώτιστους στη Γ’ Εθνική ανήκει πλέον ο Αστέριος Κούργιας. Πρόκειται για τον 22χρόνο ύψος 1.98 Λαρισαίο φόργουορντ που ξεκίνησε την καριέρα του από την Ολύμπια Λάρισας και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει εμπειρίες και παραστάσεις από υψηλές κατηγορίες, καθώς έχει αγωνιστεί στον Ιωνικό Νικαίας (Β’ Εθνική), Γ.Σ Κορωπίου (Γ’ Εθνική) ενώ μέχρι πρότινος φορούσε την φανέλα της Αγίας Παρασκευής ομάδα που αγωνιζόταν στην Γ Εθνική Κατηγορία.

Παράλληλα, η ομάδα του Μάκη Αλεξίου είναι μία «ανάσα» από μεταγραφική «βόμβα» αφού όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Λεπενιώτης θα φορέσει την Κυανόλευκη φανέλα. Από 1998 μέχρι και το 2000 ο 37χρονος φόργουορντ ανήκε στον Δανάο Τρικάλων με τον οποίο κατέκτησε και την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική. Το 2000 μεταγράφηκε στην Ολύμπια Λάρισας με την οποία μέσα σε πέντε σεζόν αρχικά κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 και μετέπειτα πάρει και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το 2005 ανήκε στον Α.Σ. Τρικάλων με τον οποίο κατέκτησε δύο ανόδους. Αρχικά από την Β’ Εθνική στην Α2 και από εκεί στα «σαλόνια» της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Το 2008 μεταγράφηκε στον ΑΙΟΛΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ BC και κατάφερε να πανηγυρίσει και πάλι άνοδο από την Β Εθνική στην Α2 και από εκεί στην Α1. Το 2012 πήρε μεταγραφή στον Φοίνικα Λάρισας και κατέκτησε την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική. Ενώ από το 2014 μέχρι και την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Γ.Σ Λάρισας και την Β Εθνική.

Πηγή: ifarsala