Έκλεισε ένα κύκλος 5,5 χρόνων

Ύστερα από 5,5 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στο www.karditsasportiva.gr, έφτασε η στιγμή που βρίσκομαι στην καθόλου ευχάριστη θέση να αποχωρήσω από την ενεργή μου παρουσία στην αθλητική ενημερωτική ιστοσελίδα.

Ξεκινώντας, από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα (4/2/2019), ένα ταξίδι με απεριόριστη αγάπη για τον αθλητισμό και την ενημέρωση, την υποχρέωση και την ευθύνη να προβάλλονται οι αθλητικές δραστηριότητες του νομού Καρδίτσας σε όλη την Ελλάδα και το κυριότερο, όρεξη για προσφορά στο αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής με συνέπεια, εγκυρότητα, αμεσότητα και ανυστεροβουλία, τα «τεστ» αντοχής, σωματικής και ψυχικής ώστε να ανταποκριθούν οι προσδοκίες και απαιτήσεις στον υψηλό πήχη που τέθηκε σε εργατοώρες, ρυθμούς και υπερβατικής αφοσίωσης υπήρξαν ο πιο αδιάψευστος δείκτης για να την απαραίτητη ανάπαυλα.

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου συγκαταλέγεται στα πιο δύσκολα, απαιτητικά και ψυχοφθόρα επαγγέλματα του κόσμου. Σε αυτό το επάγγελμα, η συνεχής ετοιμότητα (όταν προκύπτουν έκτακτα περιστατικά) και η ανάγκη για ενημέρωση είναι άμεση, ιδίως όταν υπάρχει η ιδιαιτερότητα της διαδικτυακής ενημέρωσης. Οι ώρες εργασίας είναι πολλές, άστατες και υπάρχει αρκετή πίεση στη διεκπεραίωση των καθηκόντων κάτι που καθιστά τη δημοσιογραφία ως μία εργασία με άγχος και ένταση, που συγχρόνως είναι συναρπαστική, καθώς αποφέρει μεγάλη εσωτερική ικανοποίηση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο 1 χρόνος ενός Μέσου είναι τουλάχιστον τρία χρόνια ανθρώπινης ζωής (γι’ αυτό και το προσδόκιμο σε δημοσιογράφους και ανθρώπους των media είναι έλασσον).

Με μοναδικό γνώμονα ότι από την ημέρα που δημιουργήθηκε ο ιστότοπος, θα έφερνε αυτό που έλειπε από την (ηλεκτρονική) αθλητική ενημέρωση της Καρδίτσας, ένα αμιγώς αθλητικό site δηλαδή με συνεχή ενημέρωση, το οποίο, με τη στήριξη των αναγνωστών, θα αποτελέσει την κύρια σταθερή πηγή πληροφόρησής σας, αισθάνομαι ότι συνέβαλα -έστω και με μικρό μερίδιο- στην αναβάθμιση/επέκταση του λειτουργήματος στην περιοχή αλλά και την απήχησή του.

Όλα  τα παραπάνω τα έζησα στο μεγαλύτερο βαθμό. Ποιος να μας το ’λεγε ότι ανά έτος, πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες, αναγνωσιμότητα που ξεπερνάει την εμβέλεια, όχι μόνο αθλητικού ιστότοπου αλλά και επαρχιακού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης θα ανέβαζε τόσο υψηλά τον πήχη (ακόμη και με πρωτοποριακές τεχνολογικές μεθόδους) που πλέον αδυνατώ να ανταπεξέλθω με την ίδια συνέπεια.

Η απόφαση είναι σίγουρα επώδυνη αλλά έρχεται με πλήρη συναίσθηση και καθαρή συνείδηση, προκειμένου παράλληλα να στραφώ με περισσότερο χρόνο, πλέον, στο περιβάλλον της οικογένειάς μου, στους ανθρώπους δηλαδή που με κάνουν να αισθάνομαι στοιχειωδώς καλά και για τους οποίους οφείλω να είμαι υγιής, σωματικά και ψυχικά.

Θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην ευχαριστήσω τους φίλους αναγνώστες, (χωρίς ίχνος γραφικότητας και υπερβολής ήταν χιλιάδες), τους τοπικούς αθλητικούς παράγοντες, φορείς, προπονητές, αθλητές, φιλάθλους, εκπαιδευτικούς, συνεργάτες και συναδέλφους για την αγαστή συνεργασία, τη συμπαράσταση, τις ατελείωτες ώρες συνύπαρξης και συγχρωτισμού στα γήπεδα, παντός καιρού και συνθηκών, ΚΑΘΕ κατηγορίας, αθλήματος και επιπέδου (από επαγγελματικά πρωταθλήματα έως αυτά των υποδομών και τους σχολικούς αγώνες) συμβάλλοντας στην προβολή και παροχή των ειδήσεων, πρωτίστως όμως ως συνοδοιπόροι στην πρώτη γραμμή.

Επίσης όσους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε το KarditsaSportiva να είναι άρτιο στη δομή του, την κατασκευή του, την τεχνική του υποστήριξη, το σχεδιασμό των γραφικών και των λογότυπων, με τον τρόπο που απολαμβάνετε τόσα χρόνια στις οθόνες σας. Τους ευχαριστώ για την απρόσκοπτη συνεργασία και την υπομονή που επέδειξαν στις απαιτήσεις με επαγγελματισμό, συνέπεια και αναμφισβήτητη ποιότητα στο έργο που κλήθηκαν να βγάλουν εις πέρας.

Σε όλους τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ, καθώς μέσα από αυτή τη διαδρομή χτίστηκαν και ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις. Τέλος, να ζητήσω συγγνώμη αν για κάποιο λόγο, κάποιους στενοχώρησα.

Σε όλους αυτούς λέω προσωρινά αντίο και εις το επανιδείν…

5/2/2019

Στέλιος Τσανάκας

Δημοσιογράφος (BA Hons Journalism)
MSc International Relations (Πολιτική και ΔιεθνείςΣχέσεις)