Έβγαλε το «λάδι» στον Φέντερερ ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που εκπροσωπεί την Ελλάδα μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη στο Hopman Cup, στην Αυστραλία, αντιμετώπισε πριν από  λίγο για το μονό ανδρών τον Ελβετό αστέρα, Ρότζερ Φέντερερ!

Ο αγώνας μπορεί να έληξε με 0-2 σετ υπέρ του Ελβετού, όμως ο καταγόμενος από το Προάστιο Καρδίτσας τενίστας έχασε τη νίκη και στα δύο σετ με 6-7 γκέιμ, σε ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στα τελευταία σέρβις!

Η αλλαγή επιπέδου του Τσιτσιπά είναι πλέον εμφανής αφού κόντραρε στα ίσα τον No.3 του κόσμου που μετρά 20 κατακτήσεις (!) Grand Slam στην πλούσια καριέρα του!

Μερικά αβίαστα λάθη, που μάλλον λόγω άγχους, του Έλληνα αθλητή μπορεί να τα χρεωθεί, έμελλαν να κρίνουν τον νικητή στην αναμέτρηση στο πλαίσιο του Hopman Cup στο Περθ. Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με με 7-6 (6) και 7-6 (4) στα σετ, σ’ ένα ματς που οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και στα δύο σετ, με τα μπρεικ πόιντ να είναι ελάχιστα.

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στο τάι μπρέικ, αλλά ο Ελβετός ήταν αρκετά έτοιμος ώστε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του 20χρονου, με συνέπεια να το κερδίσει.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε να χάνει τη φρεσκάδα που παρουσίασε στο ξεκίνημα, τα λάθη του συνεχίστηκαν και είχαν ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει ξανά στα χέρια του 37χρονου Φέντερερ.

Με αυτή τη νίκη, η Ελβετία πήρε την πρόκριση στον τελικό, τη στιγμή που η Ελλάδα έχασε τις ελπίδες της για πρόκριση.