Άμυνα για σεμινάριο από τον ΑΟ Μυρίνης!

Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και σίγουρα το γκολ και η παραγωγή φάσεων είναι αυτά τα στοιχεία που ελκύουν τον θεατή.

Όμως, η αποτελεσματικότητα της άμυνας είναι αυτή που χαρίζει την ουσία των βαθμών και αποτελεί -ίσως- τον «καθρέφτη» μιας ομάδας, σε ό,τι αφορά την τακτική δουλειά και την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτι τέτοιο ισχύει στη φετινή προσπάθεια του ΑΟ Μυρίνης, ο οποίος παρά τους ισχυρούς «κραδασμούς» έχει αντεπεξέλθει περίφημα στις φετινές αγωνιστικές του προκλήσεις.

Τι και αν το πρόγραμμα τον δοκίμασε σκληρά, τι και αν οι τραυματισμοί τον «λάβωσαν» σοβαρά, το σύνολο του Κώστα Τσίλια καταφέρνει και διάγει ένα σετ τριών αγώνων χωρίς ήττα και χωρίς να δεχθεί γκολ!

Σε αυτά τα ματς, οι Κυανόλευκοι έχουν αγωνιστεί με τον Ατρόμητο Παλαμά και τον Αστέρα -ομάδες που διεκδικούν θέση στην 4άδα- και στη δυνατή έδρα του Καππαδοκικού, καταφέρνοντας να πανηγυρίσουν 5 βαθμούς, με αποκορύφωμα το προχθεσινό (8/12) διπλό στη Φαναρίου.

Σε αυτά τα τρία ματς, η αμυντική διάταξη και λειτουργία του ΑΟΜ παίρνει…άριστα! 270′ χωρίς γκολ παθητικό απέναντι σε υπολογίσιμους αντιπάλους και με τα ίδια πρόσωπα στα μετόπισθεν να δείχνουν…απροσπέλαστα και ομοιογενή!

Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Λάμπρος Τσιάρας, ενώ το δίδυμο των στόπερ αποτελείται από τους Παναγιώτη Γιαπαλή και Σπύρο Χατζηγεωργίου. Στα άκρα, ο Χρήστος Ακρίδας στα αριστερά και ο Άκης Σέμος στα δεξιά, πλαισιώνουν περίφημα την πλάγια οπισθοφυλακή που αρνείται πεισματικά να παραβιάσει την εστία τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα σε όλες τις «κακοτοπιές», ο ΑΟΜ έχει καταφέρει να επικρατήσει και του ΑΟΚ, μιας ακόμα ομάδας με στόχο τα πλέι-οφ, ενώ στα χαφ, η επιστροφή του Παναγιώτη Αδαμόπουλου δίνει καίριες λύσεις μαζί με τον Έξαρχο Τριανταφύλλου.

Σε αυτή τη φετινή αμυντική σύνθεση, η ομάδα της Μυρίνης έχει μόλις δύο καινούρια πρόσωπα, τους Λάμπρο Τσιάρα και Παναγιώτη Γιαπαλή, οι οποίοι ωστόσο γνωρίζονται καλά από την περυσινή τους θητεία στον Αστέρα, τον οποίο όμως…«πλήγωσαν» το Σάββατο.